Actualitat
11 de juny de 2018

Èxit de participació en els cursos d'orientació de la Mancomunitat Horta Sud

Enguany la novetat són els tallers de cerca d'ocupació basats en el treball en equip: ?Ara em sent preparada, i anem a trobar treball'

El 22% dels alumnes formats per l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) ha aconseguit un treball, o és a punt de fer-ho. Gràcies a un projecte sorgit de les conclusions del diagnòstic del territori -dut a terme per la Mancomunitat de l'Horta Sud el passat any- es va detectar la necessitat de crear programes de coaching dirigits a millorar l'ocupabilitat en la comarca.

I així va ser com Mª José Real ?una de les usuàries- va decidir apuntar-se als tallers oferits per l'ACCO, com altres 144 companys a l'Horta Sud. Ella és una auxiliar administrativa que busca treball des de l'any 2012. Amb experiència en el sector, i sis anys aturada, assegura ara sentir-se molt més segura de si mateixa que abans del curs.

Com la majoria de l'alumnat, no ha parat de formar-se, reciclar-se i interessar-se pel món laboral. ?Cercar treball és una faena?, diu als seus 49 anys. I després de vuit setmanes intenses de curs, diu, ho han après tot: ?Ens han ensenyat a fer un bon CV, a afrontar una entrevista, com vendre'ns i com alçar-te motivada cada dia, amb actitud i positivisme. I el dir hui em menge el món?.

d'esta manera, almenys 32 dels 144 usuaris interessats han trobat ocupació: ?he vist que Javi (un company) ha trobat treball, Jorge també, Renata està amb diverses entrevistes' I tots així, amb possibilitats d'en qualsevol moment treballar?.

Es tracta de grups que romanen en contacte constant amb la preparadora des del primer dia, per a qualsevol dubte. ?Quan estàs tant temps en l'atur, el que ocorre és que t'enfonses. Amb aquest curs m'he animat molt, i a la vista estan els resultats!?. Mª José somriu tota l'estona. ?Necessites que algú et faça veure que eres tu, que dins de tu està la possibilitat. Per açò aquest curs és diferent. Et reforces en el propi grup?.

De fet, ella i a altres dues usuàries van a seguir formant-se en un nou curs del projecte que impulsa la Mancomuntat junt al Servef.

Tota la informació, a través de l'ADL de cada ajuntament de la comarca de l'Horta Sud.