Actualitat
10 d’agost de 2018

Estellés i Alabajos sonen al Museu Comarcal de l'Horta Sud

La Mancomunitat col·labora amb el cantautor en el 25 aniversari de la mort del poeta valencià

El Museu Comarcal de l'Horta Sud és un dels principals escenaris del nou videoclip que prepara el torrentí Pau Alabajos, junt a tot l'equip tècnic audiovisual. El cantautor, que ret homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés amb un nou disc que musicalitza 12 dels seus poemes, va triar el Museu comarcal perquè, assegura, ?per a mi és molt especial, és com una segona casa?.

Amb la idea d'ambientar un dels poemes més especials d'Estellés l'equip tècnic de la producción d'Alabajos va sol·licitar el permís al president de la institució i la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa per rodar les escenes més íntimes del video.

En un any molt especial per a la memòria del poeta valencià, Alabajos recrea així la ?Sonata d'Isabel' dins del disc Ciutat a cau d'orella, primer text d'Estellés en valencià.

?Una fotografia de fa mil anys, o de fa quatre dies'

Arran d'una fotografia del jove Estellés junt a la seua dona Isabel Lorente -imatge cedida per la pròpia família del poeta de Burjassot- es desenvolupa la trama ambientada en aquell 1948.

Així, les escenes principals han estat gravades al dormitori de matrimoni i al corral de la casa que conforma el Museu Comarcal. ?l'equip tècnic es va enamorar de l'espai en quant el van veure. Una casa típica de l'Horta tan ben conservada i recreada?, comenta l'autor.

l'estrena del videoclip ?Sonata d'Isabel' de Pau Alabajos està programada per al mes de setembre, coincidint possiblement amb el dia del naixement d'Estellés (4 de setembre).

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March és un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori i senyals d'identitat.