Actualitat
16 d’octubre de 2017

?Espanta la por!? al Museu Comarcal

Amb motiu de la festivitat de Tots els Santos, el Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March acollirà la mostra ?Espanta la per!?. L'exposició vol acostar a grans i xicotetes l'imaginari valencià que parla de la por. Els protagonistes seran els monstres valencians, concretament el Butoni, l'Home del sac, l'Home dels nassos, el banyeta i una fada bona que eixiran del llibre La Maria no te per ?de Andana editorial- per a poder conèixer-los una mica més. Es tracta d'una activitat programada per la Biblioteca i el Centre de Documentació del Museu Valencià d'Etnologia (MUVAET), a la qual s'ha sumat el Museu Comarcal Horta Sud que presideix Carlos Fernández Bielsa.

Durant l'activitat s'aprofitarà per parlar a les persones participants de la por i de com es pot vèncer d'una manera lúdica i educativa amb una visita guiada per les diferents estades que componen la casa museu. El Museu Comarcal ha oferit aquesta activitat als col·legis de l'Horta ?dirigida a cinquè i sisè de primària- i ja té completes les 7 sessions, que es desenvoluparan del 17 d'octubre al 12 de novembre de manera gratuïta. A més, està programat un taller familiar amb la mateixa dinàmica. Les persones participants trobaran en les diferents estades siluetes dels monstres valencians, s'explicaran contes, històries i llegendes sobre ells i, a més, com a activitat final podran gravar un curtmetratge amb aquesta temàtica, dirigit per Joana Chilet, de Nautilus Audiovisual.

A les «espantacriatures» valencianes ja no només les trobem en la memòria oral dels nostres avis: ara han passat a formar part de molts llibres que arrepleguen rondalles i treballs de recerca. Per açò en aquesta exposició, a més, les persones participants podran trobar lectures molt interessants que parlen d'ells.