Actualitat
16 de juliol de 2021

Els municipis de l'Horta Sud posen en comú les seues preocupacions per l'increment de la incidència de la pandèmia a la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha tornat a organitzar una nova reunió de la Mesa de Diàleg Units per l'Horta Sud en la qual responsables municipals dels ajuntaments de la comarca han posat en comú la seua preocupació per l'augment dels contagis en la zona. En la trobada s'ha acordat intensificar les campanyes informatives cap a la ciutadania perquè es complisquen les mesures sanitàries i frenar els contagis.

Des de la Mancomunitat, en col·laboració amb els departaments de comunicació municipals, s'està duent a terme a través de xarxes socials una campanya de conscienciació amb les mesures sanitàries aprovades en l'última setmana que s'intensificarà en els pròxims dies amb missatges dirigits als joves i a les persones que no estan acudint a la seua cita amb la vacunació.

Els municipis també van exposar les seues problemàtiques amb la celebració d'esdeveniments en la qual les autoritats sanitàries estan posant especial interés. En aquest sentit, la Mancomunitat de l'Horta Sud ha compartit amb tots els municipis les recomanacions que està marcant Salut Pública en esdeveniments com a campaments o escoles d'estiu.

Un altre dels temes tractats en la reunió ha sigut el del toc de queda imposat en 11 dels 20 municipis de la comarca. Sobre aquest tema, s'ha instat la col·laboració municipal per a tractar d'evitar desplaçaments de veïns de pobles amb toc de queda a uns altres que no ho tenen, especialment en localitats sense separació física en les quals travessant un carrer es canvia de municipi. A més, es va acordar traslladar a la Conselleria de Sanitat, de cara a pròximes actuacions, l'especial singularitat de la comarca que fa sempre més convenient que les decisions, com l'establiment d'un toc de queda, siguen aplicades comarcalment més que en l'àmbit municipal.

“La resposta de la Mancomunitat durant tota la pandèmia ha sigut la de crear espais de diàleg per a compartir experiències, preocupacions i solucions als problemes que la crisi sanitària ens està portant. En aquesta ocasió hem tornat a posar en comú respostes conjuntes a problemes comuns”, ha explicat la presidenta de l'entitat intermunicipal Eva Sanz.