Actualitat
10 de novembre de 2020

Els municipis de l'Horta Sud acorden suspendre tots els actes nadalencs multitudinaris i busquen alternatives

Els municipis de la comarca de l'Horta Sud van acordar ahir suspendre tots els actes multitudinaris que habitualment organitzen durant les dates nadalenques i busquen alternatives per a poder celebrar algun esdeveniment complint amb les mesures de precaució davant el virus. La decisió es va prendre ahir en l'última reunió de la Mesa de Diàleg Units per l'Horta Sud que celebra mensualment la Mancomunitat amb alcaldes, alcaldesses i representants dels municipis de la comarca en la qual es posen en comú estratègies de lluita contra la pandèmia i solucions a problemes comuns.

La situació de creixement del nombre de contagis a la comarca ha fet que a poc més d'un mes per a la celebració del Nadal els ajuntaments de la comarca hagen descartat grans celebracions i estiguen enfocant els seus esforços a buscar alternatives. La majoria d'elles dirigides als més joves als quals tots els consistoris busquen poder oferir algun esdeveniment que complisca amb totes les mesures de seguretat.

Durant la reunió es va realitzar un seguiment de l'afectació de la pandèmia a la comarca. Els municipis més afectats van exposar les últimes mesures adoptades per a tallar la transmissió del virus que ha portat a la suspensió de tota activitat cultural i d'oci i el tancament d'instal·lacions recreatives i parcs. Els primers a llançar una declaració conjunta en aquest sentit van ser Alfafar, Benetússer, Sedaví i Llocnou de la Corona. Uns dies més tard es van unir Xirivella i Massanassa en l'adopció de mesures més dràstiques.

José Cabanes, vicepresident de la Mancomunitat de l'Horta Sud, va ser l'encarregat de dirigir la reunió i va aprofitar aquesta circumstància per a llançar un missatge de suport a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública. “Estan treballant moltíssim per a frenar la pandèmia i els ajuntaments hem ajudar-los en el que puguem. Només units eixirem d'aquesta”, explicava Cabanes.

Activitats esportives

La reunió va servir també per a posar en comú actuacions quant a activitats esportives i limitació d'accés de públic als recintes esportius. La majoria dels municipis ja aplicaven restriccions d'entrada fins i tot la prohibició amb el que la resolució de 6 de novembre de la Conselleria de Sanitat que decretava la prohibició de l'assistència de públic en recintes esportius no els ha afectat.

La reunió va servir per a posar en comú alguns dubtes que finalment van poder quedar resolts sobre la possibilitat d'habilitar o no els vestuaris i les dutxes en el cas de les piscines municipals en les quals es realitza pràctica esportiva.