Actualitat
4 de maig de 2021

Els municipis de l'Horta Sud acorden no celebrar festes patronals aquest estiu

Els municipis de la comarca van acordar en l'última reunió de la Mesa de Diàleg Units per L'Horta Sud de la Mancomunitat celebrada ahir no celebrar festes patronals aquest estiu. Els municipis sí que estudien fórmules per a poder organitzar durant els dies assenyalats algunes activitats amb controls d'accés i distància de seguretat però descarten celebrar unes festes en format tradicional.

En la reunió, tots els responsables dels municipis van coincidir que es troben treballant per a poder oferir alguna activitat dirigida a col·lectius concrets com a xiquets o joves que puga compensar d'alguna manera l'absència d'unes festes patronals tradicionals. Encara que van reconéixer que el percentatge de persones vacunades per a l'estiu, quan se celebren la majoria de les festes a la comarca, siga considerable i això puga portar a que es relaxen algunes mesures, els municipis són conscients que aquest estiu caldrà continuar evitant aglomeracions i esdeveniments multitudinaris.

Piscines i escoles d'estiu

A més de les festes patronals, en la Mesa de Diàleg Units per l'Horta Sud també es va parlar de la celebració d'escoles d'estiu i de l'obertura de les piscines municipals. En els dos casos, la majoria dels municipis van coincidir que sí que tenen previst realitzar escoles d'estiu el mes vinent de juliol i que també estan preparant les seues piscines d'estiu per a poder obrir-les pròximament seguint els protocols sanitaris corresponents.

Finalment, tant la presidenta com el vicepresident de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz i José Cabanes van traslladar als representants municipals de la comarca la inquietud en el departament de salut corresponent a l'Horta Sud pel lleuger repunt de casos de contagi en la zona. Tant Sanz com Cabanes van traslladar la necessitat de continuar llançant missatges a la ciutadania a través dels canals de comunicació dels ajuntaments per a demanar un últim esforç als seus veïns i veïnes per a complir amb les mesures sanitàries.

Per a la presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz, l'acord de no celebrar festes ha de servir com a missatge per a la ciutadania que això “no ha acabat encara”. “És veritat que veiem la llum al final del túnel. La vacunació avança però ara necessitem de tots i totes un últim esforç per a per fi acabar amb la pandèmia. Si ens relaxem ara ens costarà més”, comentava Sanz.