Actualitat
13 de juliol de 2015

Els jocs tradicionals dels nostres majors, protagonistes de l'estiu en el Museu Comarcal de L'Horta Sud

Al llarg d'estos dos últims mesos jóvens i majors han disfrutat junts i en família dels jocs d'antany de la comarca, vesprades de records per a uns i novetats per als més menuts.

Durant estos dos últims mesos, el Museu Comarcal Josep Ferrís March ha organitzat unes jornades on han participat tota la família, on els verdaders protagonistes han sigut els jocs tradicionals valencians i, en concret, aquells que més s'han practicat en la comarca.


Per a la posada en escena d'algunes sessions, el Museu ha rebut la col·laboració dels Centres de Majors i de diverses Associacions de Veïns.


 D'esta manera, cada dia els assistents han pogut disfrutar de diferents jocs d'antany des de les carreres de xapes, el sambori, jocs de cartes o la corda, passant per la petanca, el canut, el mocador, la trompa, les birles, pollet anglés o jocs menys coneguts com gos morredó, mort i pam o pinyols amb Caixa.


Durant les sessions d'estiu, jóvens i majors han recordat junts quins eren els jocs d'antany de la comarca, passant en família vesprades de records per a uns i de novetats per a altres, descobrint estos últims una manera diferent d'oci en grup i a l'aire lliure.[images cols="three" lightbox="true"]
[image link="/wp-content/uploads/2015/07/jornada-juegos-tradicionales.jpg" image="/wp-content/uploads/2015/07/jornada-juegos-tradicionales.jpg"]
[/images]