Actualitat
6 d’octubre de 2015

El Taller "Rondalles Valencianes", nova aposta del Museu Comarcal de l´Horta Sud per al present curs

A més de les activitats dirigides a escolars, ara el Museu presenta una guia amb noves propostes per a tots els públics


Com és habitual, el Museu Comarcal Josep Ferrís March ha presentat l'oferta d'activitats dirigides als escolars per al curs 2015-2016, enviant la seua nova guia a tots els col·legis, amb la intenció de continuar ampliant les visites dels alumnes i així el seu coneixement sobre este centre de conservació, difusió i interpretació del patrimoni de l'Horta.


A més d'això, enguany el Museu ha decidit donar un pas més ampliant la seua oferta amb propostes per a tots els públics, en este cas programant nous tallers com el de "Rondalles Valencianes". Esta aposta forta consistix en un taller didàctic permanent on els veïns de totes les edats podran realitzar un passeig per este gènere narratiu, coneixent el valor social que éste ha desenrotllat al llarg de la història. La programació compta també amb noves exposicions dins on destaca "Passen i Vegen", programada per al mes de novembre, on els assistents coneixeran els secrets del circ, vist des de dins com a element festiu i com a forma de viure per a moltes famílies


La guia d'activitats s'ha repartit entre associacions, centres educatius i culturals, ajuntaments i particulars amb l'objectiu de donar a conéixer el Museu i la labor que exercix, perquè tots els col·lectius puguen disfrutar de la cultura d'una manera lúdica.


Tal com assegura el President, Carlos Fernández Bielsa, "es fonamental realitzar una política comuna en matèria cultural que ens ajude a mantindre els nostres senyals d'identidad". Per això, per al President el Museu Comarcal juga un paper important en el foment de la nostra cultura i de les nostres tradicions, sent un punt de trobada on programar activitats atractives que donen a conéixer a les noves generacions la riquesa de la comarca.

Així mateix, després de l'èxit d'edicions anteriors el Museu organitzarà novament activitats com el "Curs de Conservació i Restauració" que comença este mes d'octubre, amb l'objectiu de fomentar l'afició per este art entre els participants que a més aprendran la tècnica de recuperació i conservació d'objectes antics.

Sens dubte, els grans protagonistes tornaran a ser els tallers de xocolata, de jocs tradicionals o la cria de cucs de seda, sense deixar de costat les exposicions itinerants o el Betlem que cada any munta l'Associació de Belenistas de Torrent durant les festes de Nadal.

També al novembre, es recuperarà "A la llum de la flama", una visita al Museu per a tots els públics amb il·luminació tradicional que ens traslladarà a principis del segle passat per a conéixer els diferents sistemes d'enllumenat, artefactes i combustibles que es van emprar en l'àmbit domèstic en l'era preindustrial.

Les visites dinamitzades també seran el plat fort d'un any on la població es convertirà per un moment en actors protagonistes d'una història real, implicant-los des del primer moment en l'activitat que els porta a conéixer de primera mà els diferents aspectes de la vida dels nostres avantpassats per mitjà d'objectes o a reflexionar sobre els canvis produïts al llarg del passat segle en les modes, tradicions, modes de comunicació, entre altres.

Per a poder participar en algun dels seus tallers, els interessats han de contactar amb el museu a través del correu electrònic: difusio@museuhortasud.com o bé per telèfon 961 588 221.

Així mateix, el Museu Josep Ferrís March també està obert per a tots els que vullguen conéixer el patrimoni cultural de la comarca i la riquesa que amaga esta casa de llauradors construïda durant la primera dècada del segle XX. L'horari al públic per a poder visitar-ho és de dimarts a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h i els dissabtes, d'11 a 13.30 i de 17 a 20 h.

[icon type="vector" icon="momizat-icon-133" size="32" icon_color="#dd3333" ]


Punxa ací per a poder descarregar la guia completa del Museu Comarcal Josep Ferrís March amb les noves activitats programades per als pròxims mesos