Actualitat
8 d’agost de 2017

El servei jurídic de la Mancomunitat Horta Sud ha paralitzat 35 desnonaments en el primer semestre del 2017

El servei d'assessorament legal de la Mancomunitat Horta Sud en matèria d'habitatge per a tractar d'evitar els desnonaments i intervindre en situacions crítiques o, si és possible, prevenir-les ha atés 150 persones en el primer semestre del 2017, ha paralitzat 35 desnonaments i ha donat una solució a llarg termini a 30 famílies afectades. Es tracta d'un servei mancomunat innovador que porta en marxa des de setembre de 2016.

L'equip està format per un grup de lletrats especialistes en la matèria que han assessorat els ajuntaments de la comarca i s'han fet càrrec dels casos que aquestos els han traslladat per evitar els desnonaments de primer habitatge per raons de precarietat econòmica. L'equip ha treballat in situ a cadascun dels municipis per a "estudiar cada cas de manera individualitzada i aconseguir una solució factible, ja siga la dació en pagament, lloguers socials, etc" explica Felicidad López, coordinadora de programes de la Mancomunitat Horta Sud.

Els advocats de la Mancomunitat es coordinen amb la xarxa de serveis socials i oficines d'habitatge municipals, col·laboren amb els agents socials, així com amb la PAH i altres associacions de l'Horta Sud.

L'acord naix a partir de la reunió que el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, junt a d'altres alcaldes, va mantindre en el primer semestre del 2016 amb la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) i en la qual es va comprometre a crear una oficina d'assessorament, acompanyament i intermediació d'àmbit comarcal.

La iniciativa ha aconseguit els objectius per als quals es va crear, com explica Fernández Bielsa, "facilitar l'accés a un habitatge digne, resoldre situacions crítiques i, sobretot, previndre-les". Aquells municipis amb més demanda d'atenció, han pogut ampliar el contracte mancomunat en els seus consistoris amb aquest mateix equip d'advocats, com Paiporta o Manises. I aquells que ja en tenien este servei propi, l'han reforçat amb el mancomunat.00