Actualitat
25 de juliol de 2018

El servei ?Horta Sud en bici? triplica l'ús de bicicletes en quatre anys

La Mancomunitat mantindrá el servei, que ja ha generat més de 100.000 usuaris, connectant la comarca sobre dues rodes

l'Horta sud en bici es el servici de transport públic amb bicicletes, de caràcter individual i gratuït, de la comarca. La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va engegar el servei l'any 2015 amb la intenció de fomentar l'ús de la bicicleta com a mètode de transport respectuós per als desplaçaments urbans entre els nostres municipis.

Així, entre les localitats adherides (Alaquàs, Aldaia, Quart de Poblet i Xirivella) s'han realitzat en quatre anys en total 114.131 viatges amb ?Horta Sud en bici?.
Desglossat per anys, aquest 2018 ha sigut el millor semestre amb 29.675 serveis en el que va d'any. I l'any passat es va realitzar el segon millor registre amb 18.840 usuaris fins al mes de juny.

Els mesos de major ús del servei han estat entre primavera i la tardor. Amb el bon temps, en 2017, es va realitzar el 78% dels serveis de tot l'any.
Per localitats, en el que portem d'any, ha sigut Xirivella la que ha registrat més usos de L'Horta Sud amb bici amb 21.868 eixides. Així també ha sigut la localitat amb més registres des que es va engegar el servei a l'Horta Sud.

Així, la Mancomunitat de l'Horta Sud, presidida per l'alcalde de Mislata Carlos Fernández Bielsa, manté el compromís d'oferir i fomentar l'ús de mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient. Un servei gratuït que ha funcionat a través d'un contracte que finalitza el 31 de juliol de 2018 i que ja ha eixit a concurs públic per a la seua continuïtat.

Pot ser usuari/a qualsevol persona major d'edat, i les que tinguen entre 14 i 17 anys autoritzats prèviament pel seu pare, mare o tutor responsables. Per a fer ús del servei, solament cal acostar la targeta Móbilis al panell d'informació de ?Horta Sud en bici?, introduir el pin facilitat en donar-se l'alta i seleccionar la bicicleta. Després d'acceptar les normes d'ús es podrà retirar la bicicleta i tornar a dipositar en qualsevol de les estacions situades en les localitats d'Alaquàs, Aldaia, Quart de Poblet o Xirivella.
Per a més informació pot dirigir-se a l'oficina d'informació del seu ajuntament.