Actualitat
2 d’agost de 2017

El servei de la Mancomunitat Horta Sud arreplega 150 animals al primer semestre de 2017

El servei de recollida d'animals de la Mancomunitat de l'Horta Sud, que agrupa nou municipis de la comarca, ha recollit al llarg dels sis primers mesos de l'any un total de 150 animals. Aldaia, Quart de Poblet i Catarroja són els municipis on més serveis s'han realitzat.

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud gestiona el servei de recollida, custòdia i protecció d'animals de companyia abandonats, errants o decomissats; el tractament d'animals morts en espais públics i el desenvolupament de l'estructura necessària per a fomentar sempre la seva posterior adopció en 9 municipis de la comarca -Albal, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Paiporta, Picanya i Quart de Poblet-. Mislata, Sedaví i Xirivella s'afegeixen ara al servei comarcal, que en l'actualitat porta l'empresa Gossos d'Alpe.

De gener a juny de 2017 s'han recollit 150 animals, 94 d'ells en serveis ordinaris, 36 en actuacions extraordinàries -en horaris nocturns o festius- i 20 en recollides múltiples o amb animals no habituals en espais públics. Al mes de maig, per exemple, es va recollir un porc i un gall. Molts d'ells són animals de companyia extraviats, que finalment recuperen els seus propietaris.

Del total d'animals recollits, el 80% són gossos. La casuística és molt variada i el nombre d'actuacions depén de la població de cada municipi, sent Aldaia (32 serveis en el primer semestre), Quart de Poblet (30), Catarroja (25) i Paiporta (24) on més serveis de recollida es registren.

L'empresa que gestiona la recollida d'animals actualment, Gossos d'Alpe, té quasi 200 gossos en espera d'adopció en les seues instal·lacions de Sollana. El centre compta amb una veterinària, de dilluns a dissabte, que s'encarrega d'administrar la vacuna antiràbica a tots els animals que arriben, així com de col·locar-los un microxip. Els gossos que més costen d'adoptar són els de grans dimensions, tipus mastin, pastor alemany o els considerats de raça potencialment perillosa (pitbull, American-Stanford,...), pels quals es fan campanyes específiques per adoptar aquests exemplars, com l'actual "Adopta un ganàpia".