Actualitat
11 de juliol de 2017

El Punt d'Atenció a l'Emprenedor de la Mancomunitat Horta Sud ha donat d'alta a 48 persones emprenedores

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud és un dels dos únics centres d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de l'Horta Sud, a més del de Silla. Es tracta d'un servei administratiu per a persones amb iniciatives empresarials i d'autoocupació, fruit d'un conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Indústria, amb el qual es reforça el servei d'assessorament que la Mancomunitat presta al llarg de l'any. En el seu any i mig de vida ha donat d'alta a 48 persones, 26 dones (54%) i 22 homes (46%) i s'han atès gairebé un miler de consultes.

Els PAE presten serveis, tant presencials com telemàtics, a les persones emprenedores des del naixement de la idea fins que aquesta es converteix en realitat, mitjançant tots els tràmits administratius de constitució de la societat a través del Document Únic Electrònic (DUE). Qualsevol persona de la comarca amb inquietuds emprenedores que s'aprope a aquest punt rebrà assessorament personalitzat durant la gestació, tramitació administrativa, posada en marxa de la seva iniciativa i, especialment, durant les primeres etapes d'activitat.

Fomentar l'esperit emprenedor és un altre dels objectius de l'Agència de Desenvolupament Comarcal, coordinada per Andrés Martínez. En el PAE de la Mancomunitat també s'aporta informació sobre mercats, estudis de localització i realització de jornades, seminaris o fòrums empresarials, així com altres activitats per millorar la competitivitat de les PIMES.

El PAE de la Mancomunitat Horta Sud va entrar en funcionament al 2015, amb seu a la pròpia Mancomunitat (C / Cervantes, 19 de Torrent). El servei públic és gratuït per a totes les persones interessades, amb horari d'atenció els dimarts i els dijous de 10 a 14 hores, i els dimecres, de 17 a 20:00 hores, prèvia cita telefònica al 961.572.011.

Els Punts d'Atenció a l'Emprenedor, integrats en el Centre d'Informació i Xarxa de Creació d'Empreses (CIRCE), es configuren com a serveis d'entitats públiques o privades sense ànim de lucre. Els seus objectius, funcions i mètodes de treball es poden consultar a la pàgina web de l'entitat, www.mancohortasud.es