Actualitat
30 d’octubre de 2017

El programa Reinicia?t garanteix, almenys, un 50% d'ocupació per a les persones participants

El president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, al costat del diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, han presentat hui a Mislata, seu del programa, els 250 itineraris curriculars per a desocupats de l'Horta Sud dins del programa Reinicia?t. El projecte, amb una inversión global de 605.000 euros, consta de 500 itineraris, 250 per a desocupats de València i altres 250 per a aturats de la comarca de l'Horta Sud. La Mancomunitat aportarà 121.000 euros al projecte. El programa garanteix el 50% de empleabilitat per a les persones participants, és a dir, almenys 125 persones aconseguirien un lloc de treball en acabar el seu itinerari.

Reinicia?t està dirigit a les persones majors de 30 anys ateses per serveis socials, aturades de llarga durada, sense discapacitat mental i en situació d'exclusió social o molt vulnerables. Aquests condicionants, que dificulten la seua cerca d'ocupació, seran els factors que determinaran la inclusió en el programa de les persones candidates.

Per a Carlos Fernández Bielsa, president de la Mancomunitat Horta Sud, ?aquest programa genera confiança, sobretot en les seues possibilitats. No solament podran trobar ocupació més de la meitat d'ells sinó que també els dotarà d'eines per a la seua empleabilitat en altres casos. En menys de sis mesos hem engegat aquest projecte que hui ja és una realitat?.

Els treballs estan dirigits tècnicament per l'empresa Ingeus en col·laboració amb la Fundació Novaterra i coordinant-se, en tot moment, amb els departaments d'Ocupació i Serveis Socials dels 20 consistoris de l'Horta Sud. Per a l'atenció individualitzada i el seguiment de les persones integrants dels itineraris s'han establit tres seus a Mislata, Torrent i Catarroja i subseus a Aldaia i Silla. Cadascuna de les seus atendrà proporcionalment un nombre de persones en funció de la població dels municipis que atenga.

La seu de Mislata, per exemple, atendrà a 65 persones dels municipis de Quart de Poblet, Manises i la pròpia Mislata. Torrent centrarà l'atenció de 65 persones de la localitat, Paiporta i Picanya. I sota la seua coordinació estarà la subseu d'Aldaia que atendrà a altres 65 persones d'Alaquàs, Xirivella i Aldaia. Catarroja serà el centre d'atenció per a les 65 persones participants de Sedaví, Alfafar, Lloc Nou de la Corona, Benetússer, Massanassa i Albal i, a més, tindrà una subseu a Silla per facilitar l'atenció individualitzada a les persones de la localitat, Beniparrell, Alcàsser i Picassent.

La distribució s'ha fet sobre la base de criteris poblacionals, atenent a les peculiaritats geogràfiques comarcals i a la xarxa de transport públic, en particular les combinacions de metro, tren o autobús; així com els carrils bicis entre municipis per facilitar el desplaçament de les persones participants.

Bielsa va assenyalar el valor que tres institucions diferents ?la Mancomunitat de l'Horta Sud, l'Ajuntament de València i la Diputació de València- ?anaren de la mà per a engegar un pla que generarà ocupació, el gran problema de l'última dècada, amb un projecte nou que ja ha arrencat a València i l'Horta Sud'.