Actualitat
5 d’abril de 2018

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud demana als diputats valencians que voten en contra del PGE que discrimina l'àrea metropolitana de València

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) deixen a l'Autoritat del Transport Metropolità de l'àrea de València ?en la qual està inclosa l'Horta Sud- sense la subvenció de 38 milions d'euros que havia demanat la Generalitat Valenciana per a incentivar el transport públic en aquesta àrea. Per contra, Barcelona, Madrid i Canàries es repartiran un total de 281 milions en subvencions per a aquest tipus de transport. En concret, 109 milions es dirigiran a l'Autoritat del Transport de Barcelona, altres 127 milions al Consorci Regional de Transports de Madrid i els 48 milions restants, al de Canàries.

El president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa ha criticat durament la nul·la dotació pressupostària per a l'Autoritat del Transport Metropolità de l'àrea de València ?el govern central hauria de reconsiderar aquesta dotació de zero euros per al nostre transport metropolità i tots els diputats valencians, independentment del partit al que pertanyen, haurien de votar en bloc en contra de l'aprovació d'aquests pressupostos tan negatius i discriminatoris per a València i la seua àrea metropolitana?. El president de l'entitat supramunicipal de l'Horta Sud s'uneix així a les crítiques del president de la Generalitat, Ximo Puig; l'alcalde de València, Joan Ribó; així com nombrosos alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana.

Per altra banda, la correcta aplicació de l'actual model de finançament autonòmic, aprovat en 2009 i la vigència del qual ja ha conclòs, haguera reduït el deute de les comunitats autònomes del règim comú en 84.500 milions d'euros. La interpretació del sistema ha beneficiat l'Administració central de l'Estat i ha suposat una pèrdua per a les autonomies d'un 11,8% dels seus ingressos entre 2009 i 2015, l'últim any liquidat. Concretament, la Comunitat Valenciana hauria deixat de rebre 9.766 milions d'euros. Estes són dues de les conclusions senyalades al seminari ?Impacte de l'Aplicació del Sistema de Finançament sobre els Recursos de les CCAA? que l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) ha organitzat a València amb experts de diverses comunitats autònomes.