Actualitat
28 de desembre de 2017

El ple de la Mancomunitat aprova un crèdit extraordinari per al manteniment del Col'legi La Unió de Torrent a l'espera que la Conselleria d'Educació assumisca la gestió directa

El ple de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, pagar 169.525 euros de les factures dels serveis prestats en el Col·legi La Unió de Torrent. L'últim ple de 2018 de la institució supramunicipal va haver de votar aquest tema, després de l'aprovació de la delegació de les competències de contractació de la Junta de Govern en el ple perquè aquest assumpte fóra debatut amb la presència de tots els municipis representats en l'organisme, no solament els membres de la Junta de Govern, donada la transcendència de l'import. Aquest mecanisme excepcional s'ha articulat mentre s'espera resposta de la Conselleria d'Educació a la petició de l'ens comarcal perquè siga la pròpia Generalitat Valenciana qui assumisca la gestió directa d'aquest centre educatiu de secundària, ja que és qui ho finança a través de la Mancomunitat i qui té realment les competències en aquesta matèria.

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud tenia fins a enguany la gestió de 3 centres, 2 dels quins ja han passat a gestionar-se directament per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, assenyala que ha estat ?treballant aquests dos anys en la regularització d'aquests tres centres sense danyar els serveis que presten, així com a les persones i entitats que els han estat gestionant tots aquests anys, ja que aquesta gestió és una competència impròpia que té assumida des de fa dècades l'organisme supramunicipal de l'Horta Sud'.

El ple de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va aprovar al juliol de 2017, per unanimitat dels 20 municipis que la componen, cedir l'ús del Centre Ocupacional 9 d'Octubre, situat a Catarroja, al Patronat Regna Sofia, per quatre anys, amb data 1 de gener de 2018, així com ratificar l'acord adoptat per la Junta de Govern Local del 28 de desembre de 2016 pel qual l'organisme supramunicipal finalitzava el servei de gestió del centre amb data 31 de desembre de 2017. Aquest centre té com a objectiu donar una eixida laboral a persones amb diversitat funcional de L'Horta Sud, una vegada hagen superat el període d'escolarització obligatòria, que en aquest col·lectiu sol estar al voltant dels 21 anys. En l'actualitat compta amb 73 usuaris d'entre 21 i 67 anys. Es tracta d'un centre públic al que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives remitent les sol·licituds de matriculació per a la seua aprovació per l'adreça del centre. El 9 d'Octubre porta funcionant 31 anys en la seua ubicació actual i 9 en una ubicació anterior. En 1986 la Mancomunitat va pagar la construcció i l'equipament de l'actual centre i va assumir la titularitat, ja que no existia una legislació sobre els centres per a persones amb diversitat funcional i van ser les associacions de pares afectats, consistoris i Mancomunitats conscienciats amb aquesta realitat els que van engegar els centres.

D'altra banda, el Centre Ocupacional, situat a Aldaia, la gestió del qual estava encomanada actualment a un consorci integrat per la pròpia Mancomunitat, l'Ajuntament d'Aldaia i ACYPSA (Associació de Pares Discapacitats Psíquics), ja s'ha fet càrrec la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.