Actualitat
13 de desembre de 2018

El Nadal al Museu Comarcal de l'Horta Sud

El Museu Comarcal de l'Horta Sud oferix en Nadal una bona opció per a visitar, aprendre, admirar i fins i tot participar

Betlem tradicional

Un espectacular betlem tradicional, muntat per l'Associació de Betlemistes de Torrent, al seu 75 aniversari, es trova a l'abast de tots al Museu de l'Horta Sud. Més de 200 figuretes d'artistes reconeguts com Montserrat Ribes, José Luís Maig, Daniel Alcántara o Joaquín Sevilla il.lustren la història.

Admirarem escenes tradicionals i costumistes a través de finestres, porxos o carrers, representant-se oficis com alfarer, pastor, fuster, ferrer, carreter?

Veurem edificis com el Palau d'Herodes, rèplica exacta de la Fortalesa de Masada, realitzades amb materials com el poliestileno expandit, o escuma, escaiola, fusta, cues naturals i pigments, en pols, usats amb una tècnica amb pinzell sec que crea profunditats. Una autèntica prova d'artesania.

Música nadalenca en la Fonoteca Alabarta

La ?fonoteca Alabarta? mostra una variada gamma d'estils dins de la música Nadalenca: nadales, el cant de l'Aurora, el Cant de la Sibil·la, l'Oratori de Nadal' cants en la intimitat de les llars, als carrer o en els llocs de culte, locals, i de diverses parts del món.

Una fonoteca fruit de 45 anys de Treball del torrentí José Luís Alabarta, que compta amb una col·lecció de més de 6.000 peces úniques entre vinils i cd's.

Conviure és vuire
Per altra banda, també al Museu Comarcal, podem ser testimonis dels vincles entre humans i altres espècies animals al llarg de la Història. ?Conviure és viure? presenta la fascinació que hem sentit sempre pels animals i com s'ha plasmat en la literatura, l'art o la música.

Cal·ligrames de diferents poetes i fotografies aportades per veïns i veïnes de la comarca mostrant el seu amor pels animals'
Una exposició oberta produïda per Projecte Animalista Manises i Crea Manises, amb els col·lectius locals Torrent d'Art i Torrent de Paraules.

Si desitja participar pot enviar una fotografia amb el seu animal favorit a museu@museuhortasud.com