Actualitat
25 de gener de 2018

El Museu Comarcal programa una activitat per a recuperar els tradicionals pesos i mesures

Hi hagué un temps, no fa tant, que els pesos digitals, les caixes registradores o els lectors de codi no existien i en la compra diària eren habituals els pesos i mesures. El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March, en el seu objectiu de crear un diàleg intergeneracional entre la memòria de les persones que van viure en el segle XX i les generacions nascudes en el segle XXI, ha programat el taller pesos i mesures. Una activitat didàctica en la qual l'alumnat coneix nous conceptes per a ells, però familiars per a les seues àvies i avis. Mig centenar d'alumnes i alumnes de sisè de primària de l'aldaier CEIP Blasco Ibáñez del Barri del Crist han protagonitzat aquesta setmana el taller. Amb una part didàctica sobre usos i costums d'una altra època i una segona part lúdica, a manera de concurs, en la qual l'alumnat s'enfrontava per grups per a aconseguir el primer la mesura exacta.

El president del Consorci del Museu Comarcal, Carlos Fernández Bielsa, ha ressaltat que ?el museu té una programació didàctica molt variada al llarg de tot l'any, molt atractiva per als centres de primària i secundària de l'Horta Sud, ja que els connecta amb el seu passat més proper, amb les nostres arrels'.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March és un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, en base a aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d' identitat. El museu es troba instal·lat en ca l'Estudiant de Boqueta, una antiga casa de llauradors construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l'exposició permanent ens permet conèixer les formes de vida d'una família de la comarca que, com era freqüent dins el context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenia els seus recursos del treball de la terra. La visita es pot completar amb altres activitats que periòdicament ofereix el museu relacionades amb un coneixement directe del territori i d'alguns aspectes més concrets que aprofundeixen sobre els continguts de l'exposició permanent. El museu fomenta el diàleg intergeneracional en les seves activitats. És aquesta línia treballa amb associacions locals, com ara el Club de Petanca de Torrent, amb els que organitzen jornades en què participen persones de fins a tres generacions diferents.