Actualitat
14 de febrer de 2018

El Museu Comarcal organitza un taller familiar aquest dissabte per a posar en valor l'associacionisme

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March acull aquest dissabte, a les 11:30 hores, un taller familiar dirigit a públic major de 7 anys. Una activitat gratuïta, prèvia reserva de plaça fins a aquest divendres, de 90 minuts de durada. Es pot reservar plaça a través del correu electrònic museu@museuhortasud.com o del telèfon 961588221. Aquesta activitat és complementària als tallers dirigits a públic de secundària en la qual ja s'han apuntat més de 300 persones de diferents instituts de l'Horta. L'objectiu del taller és promoure els valors de l'associacionisme a través de l'exposició ?Som Súper, Històries de Superació? produïda per la Fundació Horta Sud i que està exposada en la sala principal del museu des de principis de desembre. En els tallers s'analitza la imatge que presenten els còmics i el cinema d'aquests personatges ?heroïnes i herois- per a qüestionar-los i comparar-los amb les heroïnes i herois del món associatiu de l'Horta Sud, a través de les històries que presenta l'exposició.

?El teixit associatiu de l'Horta Sud és un dels potencials de la comarca, un eix vertebrador que uneix als 20 municipis que la integrem i des del Museu Comarcal treballem per fer comarca i que millor manera de transmetre a les i els nostres adolescents els valors de formar part d'aquest teixit associatiu que els tallers vinculats a l'exposició Som Súper, Històries de Superació? afirmava Carlos Fernández Bielsa, president del Consorci del Museu Comarcal de l'Horta Sud.

La mostra al Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March aprofundeix en el treball col·lectiu dels herois i heroïnes anònimes que dia a dia dediquen el seu temps de forma solidària per a transformar la realitat actual i millorar la qualitat de vida de les persones i els nostres territoris, per a construir un món millor per a tots els éssers humans. Catorze organitzacions i entitats sense ànim de lucre, formades per persones organitzades que transformen la realitat des d'àmbits diversos: drets de les dones, diversitat funcional, cooperació internacional, infància, medi ambient, salut, educació?

El projecte ha sigut guardonat amb: Premi Millor Creativitat a Branded Content Social 2017, en el festival internacional de publicitat Publifestival. Premi millor Creativitat en Il·lustració Publicitària Social 2017, al festival internacional de publicitat Publifestival. Premi Branded Content al Festival La Lluna 2016, festival de publicitat creativa i comunicació organitzada per l'Associació d'Agències de Comunicació Publicitària. L'artista Paco Roca, guardonat amb el Premi Nacional del Còmic en 2015, es va involucrar des d'un primer moment amb aquest projecte que posa en valor el paper de l'associacionisme. El Museu Comarcal de l'Horta Sud, presidit per Carlos Fernández Bielsa, és un dels col·laboradors de la mostra.