Actualitat
21 de març de 2018

El Museu Comarcal organitza un taller de catxerulos pasquers per al dissabte

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March té programada per al dissabte 24 de març, a les 11:30, una activitat dirigida a tots els públics i gratuïta, prèvia reserva en el telèfon del museu (961588221) abans del divendres 23. En el seu objectiu de crear un diàleg entre generacions entre la memòria de les persones que van viure en el segle XX i les generacions nascudes en el segle XXI, ha programat un taller de fabricació de catxerulos. Una activitat que vol contribuir a la recuperació i difusió de les nostres tradicions, en aquest cas relacionades amb les festes de Pasqua, on les famílies construïen un estel a nétes i néts per a eixir a volar-la junts el Diumenge de Pasqua.

El president del Consorci del Museu Comarcal, Carlos Fernández Bielsa, ha ressaltat que ?el museu té una programació didàctica molt variada al llarg de l'any, molt atractiva per als centres de primària i secundària de l'Horta Sud, així com per a les famílies, com en aquest cas, ja que connecta als més xicotets amb les nostres arrels'.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud és un centre de conservació, difusió, recerca i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, sobre la base d'aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d'identitat. El museu es troba instal·lat en ca l'Estudiant de Boqueta, una antiga casa de pagesos construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l'exposició permanent ens permet conèixer les formes de vida d'una família de la comarca que, com era freqüent dins del context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenia els seus recursos del treball de la terra. La visita pot completar-se amb altres activitats que periòdicament ofereix el museu relacionades amb un coneixement directe del territori i d'alguns aspectes més concrets que aprofundeixen sobre els continguts de l'exposició permanent. El museu fomenta el diàleg entre generacions en les seues activitats.