Actualitat
27 d’octubre de 2015

El Museu Comarcal Josep Ferrís March inicia la segona edició del Curs Pràctic de Restauració

Enguany han sigut molts els veïns interessats a participar en este curs on s'ensenyen les tècniques de recuperació i conservació de peces antigues


L'interior del Museu Comarcal de l'Horta Sud es convertirà per uns dies en un verdader taller de restauració del nostre patrimoni, gràcies a la segona edició del Curs Pràctic de Restauració que acaba de començar.


Al llarg de diferents sessions, els assistents tindran l'oportunitat de descobrir les tècniques necessàries per a la recuperació i conservació de distintes peces històriques, segons els materials empleats en la seua elaboració. Després de la bona acollida de l'any passat, el Museu organitza esta segona edició del curs, amb molts veïns interessats.


Esta activitat, que es desenrotllarà fins al 14 de novembre al Museu, pretén inculcar als assistents l'afició per este art, podent conéixer de prop les pautes de treball a l'hora de poder restaurar peces antigues pròpies del museu, bé de metall, de fusta o de pell.


En la primera sessió de treball els alumnes han analitzat en conjunt les peces a tractar, obrint una fitxa tècnica de cada element que més avant recuperaran de forma individual. Enguany, el curs arreplega moltes peces de metall per a la seua restauració que passaran a formar part del contingut del taller didàctic d'enguany "A la llum de la flama", on es donaran a conéixer els utensilis i combustibles empleats durant l'època preindustrial, com l'oli, el seu funcionament i el tipus de llum que feien.


Entre les peces a restaurar destaquen els objectes d'il·luminació com vetlons, llanternes, cresols o fanalets de llauna; així com peces que formaven part de l'aixovar d'una casa com la planxa de ferro, el molinell de café, un braser, un fogueret de carbó, gàbies per a pardalets, pedres per a esmolar o un bastidor de brodar, entre altres.


Per al President del Museu, Carlos Fernández Bielsa, cursos com éste formen part de les "accions destinades al foment de la cultura, on volem donar a conéixer a la població el nostre patrimoni comarcal, oferint a més als veïns l'oportunitat d'aprendre els criteris i tractaments necessaris per a poder restaurar en les seues pròpies cases mobiliari i objectes heretats dels seus familiars". [images cols="five" lightbox="true"]
[image link="/wp-content/uploads/2015/10/IMG_3593.jpg" image="/wp-content/uploads/2015/10/IMG_3593.jpg"]
[image link="/wp-content/uploads/2015/10/IMG_3623.jpg" image="/wp-content/uploads/2015/10/IMG_3623.jpg"]
[image link="/wp-content/uploads/2015/10/IMG_9546.jpg" image="/wp-content/uploads/2015/10/IMG_9546.jpg"]
[image link="/wp-content/uploads/2015/10/restauracion1.jpg" image="/wp-content/uploads/2015/10/restauracion1.jpg"]
[/images]