Actualitat
12 de maig de 2017

El Museu Comarcal de l'Horta Sud reviu la cria de cucs de seda

Vint xiquets d'entre 3 i 12 anys, acompanyats dels seus pares, han participat al taller familiar didàctic organitzat pel Museu Comarcal Josep Ferrís March, dins de l'activitat "La Memòria de la seda", amb l'objectiu de mantenir entre els més menuts la tradició de la sericultura que van seguir els seus pares durant la seva infantesa: la cria de cucs de seda en caixes de cartró, per gaudir no només de la seva cura, a través de la recollida de fulles de morera, sinó també del seu cicle vital fins a esdevenir boniques papallones.

Durant el taller, els xiquets han aprés a identificar les diferents etapes del cicle vital dels cucs de seda a través d'un conte. Els més petits han tingut l'oportunitat de crear els seus propis cucs de seda amb diferents materials, en els quals van poder mostrar la seva creativitat a l'hora d'imaginar la forma i mida dels cucs de seda. Per la seva banda, els més grans han analitzat de prop l'organisme intern dels cucs a través d'una maqueta, una activitat complementària als continguts que estudien a l'escola.

Així mateix, de forma complementària, amb la finalitat d'impulsar aquesta tradició entre les noves generacions, en la setmana de "La Memòria de la seda", el Museu Comarcal de l'Horta Sud ha repartit més de 10.000 cucs entre els xiquets i xiquetes que han visitat el museu comarcal perquè puguen criar-los tant a casa com a les escoles participants.