Actualitat
24 de novembre de 2017

El Museu Comarcal de l'Horta Sud organitza un curs per difondre el patrimomi etnològic del llengutage de les campanes

El llenguatge de les campanes ha servit durant segles a les veïnes i veïns dels nostres municipis per conèixer què estava passant en cada moment al poble. Les hores, un incendi, una defunció, l'hora de la missa, el volteig festiu ... Tot era comunicat mitjançant el toc de les campanes. En tots els campanars havia de diferents sons, graves i aguts, per poder crear composicions musicals amb elles. La varietat dels toques distava d'uns municipis a uns altres i d'unes comarques a altres.

Per recuperar i transmetre aquest patrimoni etnològic el Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep ferris March ha organitzat 1 curs teòric pràctic per introduir a les persones participants en el llenguatge de les campanes i específicament en el propi de l'Horta Sud. Durant el curs, gratuït, els assistents començaran adquirint nocions bàsiques sobre les campanes i els seus usos i, més trigo, posaran en pràctica els coneixements adquirits a través de l'toco de les quatre campanes de la Parròquia Mare de Déu de Montserrat de Picanya. El curs, con places limitades, tindrà lloc el 2 de desembre de 10 a 14 hores en la pròpia parròquia. Per inscriure pot fer-se por telèfon o al correu de contacte del propi Museu.

Estendre les activitats del consorci museístic comarcal als municipis que conformen l'Horta Sud es un dels objectius del museu que presideix Carlos Fernández Bielsa.