Actualitat
24 de novembre de 2014

El Museu Comarcal de l'Horta Sud inicia un Curs de Restauració d'objectes antics

El curs busca promoure la conservació i la restauració del patrimoni, així com ensenyar les tècniques bàsiques que fomenten la passió per este artEl Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March ha iniciat el primer Curs de Restauració de peces antigues, un taller que té l'objectiu d'incentivar la conservació i recuperació del patrimoni històric de la comarca, així com fomentar l'afició per este art entre els seus participants.


La primera sessió del curs ha comptat amb un ple absolut, una jornada en què els assistents s'han introduït en els conceptes bàsics de la restauració, així com en les pràctiques i tècniques perquè ells mateixos puguen començar a treballar peces de diversos materials: metall, fusta, ferro o inclús pell. En este sentit, els participants han analitzat en esta primera sessió la patologia de peces com a pesos, o molinets de café, entre altres.


"Este primer taller que organitza el Museu és una oportunitat única perquè la gent de la comarca prenga consciència de la importància de conservar el nostre patrimoni cultural i a més que aprenguen els criteris, tractaments i tècniques necessàries perquè ells mateixos puguen iniciar-se en el món de la restauració de diferents peces històriques", ha remarcat la presidenta del Museu Comarcal de l'Horta Sud, Soledad Ramón.


El curs tindrà una duració de 25 hores repartides en 5 sessions, on els participants coneixeran de prop els conceptes bàsics d'esta professió. La pròxima sessió d'este curs tindrà lloc el pròxim 28 de novembre on es tractarà la tipologia de cada peça per separat, la seua neteja, així com la tècnica de conservació i restauració per a cada cas.