Actualitat
8 de gener de 2015

El Museu Comarcal de l'Horta Sud finalitza amb gran èxit la seua programació nadalenca 2014-2015

Prop de 1.800 persones han visitat des de novembre el Betlem Tradicional


Els Concerts de Campanes i la I Exposició de Llençols Nadalencs han sigut els punts forts d'esta programació especialDesprés de les festes nadalenques, el Museu Comarcal de l´Horta Sud ha fet balanç de la seua programació especial, que ha resultat un gran èxit en participació i resposta dels veïns de l'Horta Sud.


Un total de 1.769 persones han visitat fins al 4 de gener, el Betlem Tradicional que cada any dissenya i munta l'Associació de Belenistas de Torrent.


L'escenificació d'enguany va voler representar les imatges del naixement de Jesús amb noves figures i paisatges històrics, una representació que li va servir José Albacete, mestre belenista i responsable del disseny d'este Betlem, per a rebre un merescut reconeixement per part del Museu i la seua presidenta, Soledad Ramón.


Com a novetat i unit a l'essència del Betlem Tradicional, enguany s'ha organitzat la I Exposició de Llençols Nadalencs, gràcies a la iniciativa de l'Associació de Veïns de La Torre. Un total de 40 jóvens de 1r i 3r de l'ESO del col·legi Sant Josep i Santa Anna Trinitàries han participat en esta iniciativa que perseguix desenrotllar la creativitat artística aprofitant l'esperit nadalenc.


Altra de les cites tradicionals del Nadal en el Museu Comarcal de l'Horta Sud ha sigut el cicle de Concerts de Campanes, que enguany ha celebrat la seua novena edició. Els campanars de la Parròquia Nostra Senyora dels Ángeles de Mislata i de l'església de la Mare de Déu dels Socors de Benetússer van ser els escenaris triats enguany per a oferir este tradicional i singular concert a càrrec dels campaners de la Catedral de València.


Els repicaments i vols de les campanes permeten fer homenatge a la cultura popular de la comarca. Sons com l'àngelus del migdia o els tocs d'ànimes a poqueta nit han format part i omplin actualment les festes i el dia a dia de les localitats de l'Horta Sud i en este sentit els Concerts de Campanes busquen rememorar esta part de la memòria col·lectiva i del nostre patrimoni cultural.


El Col·lectiu Soterranya també ha volgut celebrar el Nadal en el Museu Comarcal de l'Horta Sud a través de la seua exposició "Soterranya: 10 anys somiant un màs millor". Fins al 15 de gener els visitants podran visitar esta exposició en què una gran diversitat de bicicletes vol difondre un clar missatge social: la sosteniblidad, la justícia social i la solidaritat.


Durant el mes de gener, el Museu Comarcal de l'Horta Sud continuarà la seua programació amb la volta dels Concerts de Música de Cambra "a l'Andana", que tindrà com a protagonistes als músics del conservatori de Música de Catarroja, el pròxim 17 de gener a les 18 hores.