Actualitat
28 de maig de 2018

El Museu Comarcal de l'Horta Sud, en TVE

El programa Agrosfera, que s'emet els dissabtes de matí en La2 de Televisió Espanyola, ha passat, entre altres llocs representatius de la producció sedera valenciana, pel Museu Comarcal de l'Horta Sud. Amb una interessant experiència, l'equip de rodatge ha conegut els detalls de la sericicultura o cria de cucs de seda valenciana. Es tracta d'una activitat tradicional que va estar molt arrelada en la nostra cultura i una tasca complementària a l'agricultura que es va desenvolupar a les comarques de l'Horta, Camp de Túria, la Safor, la Canal de Navarrés, la Ribera...

Carlos Fernández Bielsa, president del Consorci del Museu Comarcal de l'Horta Sud, ha aprofitat esta visita per a destacar la necessitat de transmetre tots els coneixements vinculats a aquesta tradicional activitat, des de la importància de les moreres al paisatge valencià dels segles XV al XIX, fins a la gran riquesa lingüística i la saviesa popular que ha passat de generació en generació.

Amb aquesta finalitat, des de fa anys, el Museu Comarcal de l'Horta Sud organitza la Campanya La Memòria de la Seda. Una opció enriquidora per conéixer el cicle vital dels cucs de seda. I aprendre així a criar-los a casa o l'escola, a l'autèntica manera de l'Horta Sud, i recuperar i mantindre la memoria de la seda valenciana.

D'esta manera, el dissabte 2 de juny la segona cadena pública nacional emetrà el reportatge gravat fa uns dies al Museu Comarcal de l'Horta Sud.

 

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March és un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural de la comarca de l'Horta Sud. Ubicat a la localitat de Torrent i amb una àmplia oferta cultural i d'exposicions. www.museuhortasud.com/