Actualitat
18 de maig de 2015

El Museu Comarcal de l'Horta Sud celebra el Dia Internacional dels Museus amb una programació dedicada a la sostenibilitat

A través del taller "Jugant amb la natura" o amb la maleta didáctica "L'Hort de la natura" el Museu explora d'una forma amena i pràctica les relacions entre la cultura tradicional i el paisatge


La comunitat museística mundial celebra, este dilluns 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus davall el lema "Museos per a una societat sostenible". Amb motiu d'esta data, el Museu Josep Ferrís March ha preparat per a tot el mes multitud d'activitats dedicades a potenciar una societat més solidària que utilitze els recursos de manera respectuosa amb els sistemes biològics i a explorar les relacions entre la cultura tradicional i el paisatge.


Entre les propostes programades trobem "Jugant amb la Natura", un taller que permet a tota la família conéixer les zones naturals més emblemàtiques de la comarca a través dels joguets. Estes sessions s'han desenrotllat en col·laboració amb els Centres de Majors de la comarca per a acostar-se a la naturalesa i als jocs tradicionals populars al mateix temps. En estos divertits tallers que se celebren cada dissabte del mes de maig a les 11:30 hores, es fabriquen joguets a partir d'elements naturals com a fruits de l'horta, fulls de ceba, llavors, ossos de fruites, corfes o tiges de junc. Si vols fabricar barcos amb corfes o ninos amb pinyes, encara queden dos sessions programades, les dels pròxims dissabtes 23 i 30 de maig.


A més, de dilluns a divendres, tant al matí com a la vesprada, el Museu oferix la maleta didàctica "L'Hort de la natura", una iniciativa del Museu Valencià d'Etnología amb la que es mostra a través d'una xicoteta exposició, interactius i jocs de taula com "Ens pirem a la natura" amb preguntes i respostes o "El cos verd" en el que haurem d'esbrinar quines plantes ens poden curar, l'ús tradicional de la flora. Dins d'esta maleta didàctica trobem el taller "La Farmaciola" en el que els docents mostren als escolars la gran varietat de possibilitats cosmètiques, higièniques, medicinals o veterinàries que té la nostra vegetació.


Estes propostes es prolongaran durant tot el mes en el nostre Museu comarcal. Es tracta d'una oportunitat única per a acostar-nos a l'entorn natural de la comarca d'una forma divertida i sostenible que hui més que mai hem de fomentar tots.