Actualitat
24 d’octubre de 2014

El Museu Comarcal de l'Horta Sud acull la presentació de l'última novel·la de l'escriptor Albert Hernández

"La Ciutat dels Flors" ha rebut el premi Fiter i Rossell 2013 del Govern d'AndorraEl Museu Comarcal de l´Horta Sud Josep Ferrís March acollirà, dimecres que ve 29 d'octubre a les 19.30h, la presentació de l'última novel·la de l'escriptor local, Albert Hernández.


Guardonada amb el premi Fiter i Rossell 2013, de "La nit literària andorrana", la seua obra titulada "La Ciutat dels Flors" la descriu el jurat com intensa i emocionant, amb una trama portada amb bé pols narratiu fins al final.


En esta història d'amor, desitjos i desamor el llenguatge és molt ric, ple d'imatges suggeridores on els flashbacks lliguen amb natural mestria. Els personatges de carn i ossos estan molt ben descrits psicològicament des de la infància.


Albert Hernàndez, consagrat escriptor de Catarroja que durant la seua joventut va viure els seus primers contactes amb la literatura dins del món del cine, on va arribar a conéixer il·lustres cineastes com Berlanga i Lluïu Buñuel, va decidir finalment dedicar-se al món de les lletres fora dels guions cinematogràfics després de la frase de Buñuel: "Con un bolígraf de quinze pessetes i un muntó de quartilles es pot escriure la pel·lícula, o la novel·la més imaginativa, aquella que per costosa mai es podrà portar al celuloide".


Durant l'acte de presentació, Hernández estarà acompanyat per la presidenta del Museu Comarcal de l'Horta Sud, Soledad Ramón, a la que li unix una estreta amistat com a amic i veí de Catarroja, a més d'Antonio López, professor de la Universitat de València i cronista oficial de Catarroja i de Josep Colomer, professor, escriptor i vicepresident de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Durant la presentació, es firmaran exemplars dels llibres que l'autor portarà per a la seua venda.