Actualitat
9 de juny de 2021

EL FÒRUM CONNECTA LABORA DE LA COMARCA DE L'Horta SUD REUNEIX A PROP D'UN MILER DE DEMANDANTS D'OCUPACIÓ

El Fòrum Connecta Labora organitzat per Labora i la Mancomuntat de l'Horta Sud va reunir aquest matí a prop d'un miler de demandants d'ocupació. Les persones assistents han pogut realitzar entrevistes de treball per als 86 llocs de treball oferits, a més de realitzar diversos tallers orientats a millorar la seua ocupabilitat.

El Fòrum Connecta Labora de l'Horta Sud s'emmarca dins dels Pactes Territorials per a l'Ocupació a la Comarca recentment renovats a l'Horta Sud. El foto tenia com a objectiu acostar i posar en contacte a les persones amb empreses i dotar d'estratègies a les persones assistents per a aconseguir una ocupació.

El fòrum va ser inaugurat per directora general d’Ocupació i Formació de LABORA, Rocio Briones, així com per l'alcalde de Torrent Jesús Ros, per la presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal Horta Sud, Eva Sanz, així com per l'adjunta Secretària d’*Ocupació i Formació, CCOO, Carolina Sánchez, a més del secretari València Sud i interior, Javier Marqueda.

La presidenta de la Mancomunitat Eva Sanz va destacar en la seua al·locució de benvinguda l'oportunitat que suposa per a les persones desocupades esdeveniments com aquest que permeten “activar-se i millorar les possibilitats de reintegrar-se al mercat de treball amb formació o directament a través de les ofertes de treball disponibles”.

Al llarg del matí els i les assistents van participar en diferents tallers i sessions d'orientació laboral, ocupabilitat, cerca d'ocupació per Internet, elaboració d'un currículum i videocurriculum amb la seua carta de presentació o de simulació d'entrevistes de treball, entre altres.

D'altra banda, un total 22 empreses dels municipis que formen part de la comarca van realitzar entrevistes de treball per a cobrir els 86 llocs de treball oferits. Els perfils d'ocupació oferits eren variats i anaven des de soldadors, carretoners, electromecànics, electricistes a administratius, comercials, cuiners, conductor d'autobús o personal auxiliar d'infermeria. Van participar empreses com Addeco, Leroy Merlin, Transvia, Banco Mediolanum, Caser Seguros, Norauto o Power Electronics.

Fòrum virtual

Amb l'objectiu d'arribar al major nombre de persones possibles, es va dissenyar un esdeveniment virtual a través d'un webinari en el qual es van succeir sessions com a taules redones, tallers relacionats amb la cerca d'ocupació i píndoles formatives. Així mateix, es realitzarà una sessió sobre les iniciatives que es duen a terme des del Fons Social Europeu en matèria d'ocupació.