Actualitat
30 de desembre de 2014

El Curs de Restauració organitzat pel Museu Comarcal de l'Horta Sud aconseguix recuperar més de trenta peces antigues

Algunes de les peces restaurades han sigut incloses en l'exposició permanent del Museu

 

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March ha finalitzat el primer Curs de Restauració de peces antigues amb un balanç de 34 peces restaurades.


Durant sis sessions de quatre hores que començaven al novembre, els 8 participants del taller, procedents d'Albal, Torrent i València, han pogut aprendre les claus per a la conservació i recuperació de peces antigues que formen part del patrimoni històric de la comarca de l'Horta Sud.


Elements del mobiliari, ferramentes històriques dels oficis tradicionals i objectes dels aixovars domèstics són alguns exemples de la gran diversitat de peces de fusta, ferro i pell que han sigut recuperades. Donat el resultat, part d'estos objectes han sigut inclosos en l'exposició permanent del Museu.


El taller ha arreplegat de forma completa i variada els continguts bàsics en l'estudi de la conservació i restauració, com són la valoració de l'estat inicial de la peça i les diferents patologies que es poden desenrotllar en cada material, l'elecció dels productes més adequats i els passos que s'ha de seguir abans d'actuar sobre este tipus d'objectes, o inclús els criteris de restauració en els museus i els seus protocols de conservació.


Després de l'èxit del curs i la gran demanda de places que no s'ha pogut cobrir, el Museu Comarcal de l'Horta Sud està veient la possibilitat de realitzar una segona edició.


Amb este curs, la Mancomunitat busca promoure la conservació del patrimoni cultural de la comarca, fent participe al ciutadà de la restauració, com una forma activa de conscienciar sobre la importància d'este art en la preservació de la cultura.


"El èxit obtingut en este primer curs de restauració que organitza el Museu és una clara evidència de l'interés del ciutadà per involucrar-se en la conservació del nostre patrimoni cultural, i donat el resultat, és possible conscienciar a tota la societat que és la nostra responsabilitat cuidar allò que encara conservem de la nostra historia", ha remarcat la presidenta del Museu Comarcal de l'Horta Sud, Soledad Ramón.