Actualitat
8 d’agost de 2019

El centre ocupacional d’Acypsa a Aldaia comptarà amb aparells biosaludables gràcies a la Mancomunitat

El president, Carlos Fernández Bielsa, destaca que “esta donació suposa un pas més en la integració de tots els que formem la comarca”

La Mancomunitat de l’Horta Sud cedirà cinc aparells biosaludables al centre ocupacional que l’Associació de Pares de Persones amb Discapacitat Psíquica (Acypsa) té a Aldaia, i que depén d’un consorci participat per la Mancomunitat. Els equips inclouen aparells de gimnàstica, que es posaran a disposició de totes les persones que diàriament desenvolupen les seues activitats al centre.

Estos equipaments formen part dels 230 que la Mancomunitat cedirà a tots els municipis de la comarca. Des de l’entitat supramunicipal s’ha apostat per dotar al centre d’Acypsa amb estos equips, amb la intenció de millorar la qualitat de vida dels usuaris. El material disponible està pensat per a entrenar les diverses parts del cos. Aparells similars seran instal·lats durant l’estiu als 20 municipis que formen la Mancomunitat de l’Horta Sud, gràcies a una inversió de vora 100.000 euros que va ser aprovada el passat mes d’abril.

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha assegurat que “esta cessió suposa un pas més en la integració de tots els que formem la nostra comarca”. Bielsa ha destacat que “tant l’activitat física com intel·lectual són una important ferramenta per a millorar la qualitat de vida de totes les persones. Per això hem fomentat la instal·lació de equips biosaludables en tota la comarca i ens enorgulleix que també puguen estar disponibles en este centre per a fer més agradable i activa la vida dels seus usuaris”.

Bielsa ha recordat que “des de la Mancomunitat sempre hem recolzat amb fermesa tots els projectes que suposen tindre una comarca més justa, més diversa i més inclusiva”.

La Mancomunitat de l’Horta Sud forma part des de fa anys del consorci de gestió del centre en la comarca, a cavall entre Aldaia i Alaquàs. En ell, desenes de persones amb diversitat funcional realitzen actuacions relacionades amb l’ocupació, en les que aprenen a fabricar diversos productes.