Actualitat
1 de març de 2019

Educació i la Mancomunitat regularitzen la situació del col.legi La Unión de Torrent

Bielsa: “Per fi donem solució a un dels servicis més importants que podem prestar, i seguirem al costat dels usuaris i les famílies amb necessitats especials”

La Conselleria d’Educació ha signat ja el conveni de col.laboració amb la Mancomunitat de l’Horta Sud que regula la situació jurídica i administrativa del col.legi d’educació especial La Unión de Torrent.

D’esta manera, Educació es farà càrrec del manteniment del centre de titularitat de la Mancomunitat com venia reivindicant-se de manera reiterada des de les parts, i regularitza un expedient que ja disposa de contracte i adjudicatari, que no és altre que l’empresa formada per l’associació de famílies dels usuaris, Prodefi.

La solució arriba per fi, aportada des de la Mancomunitat de l’Horta Sud i adoptada per la Conselleria, després de nombroses negociacions. El president de la Mancomunitat, i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, es va implicar personalment en el cas del centre que va visitar el passat 31 d’octubre de 2018. Bielsa va trasladar el seu compromís i va aportar les diferents opcions que s’havien estudiat. Ara, cinc mesos després, “la ferma intenció és per fi una realitat”.

Amb la nova situació i l’esperat conveni se senta un principi de col.laboració que garantirà la continuïtat i el funcionament d’un centre “que realitza una tasca indispensable pel benestar dels joves amb necessitats especials de la nostra comarca”.

Un avanç històric

El col·legi La Unión atén diàriament a 23 alumnes, la majoria amb situació de diversitat funcional psíquica. Casos de paràlisi cerebral, autisme i problemes diversos que són atesos des de fa dècades per l’associació Prodefi, i amb treballadors que patien una situació precària. Ací trobem actualment usuaris de Sedaví, Benetússer, Massanassa, Catarroja, Xirivella, Aldaia, Paiporta, Picanya i Torrent.

El president de la Mancomunitat, i el tinent d’alcalde de Torrent Andrés Campos, van comprobar unes instal.lacions adaptades a les diverses realitats i amb capacitat per a 36 persones, i al servici de la comarca.