Actualitat
12 de novembre de 2020

Decàleg per una comarca segura i saludable en temps de pandèmia

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha posat a la disposició dels ajuntaments de la comarca el “Decàleg per una comarca segura i saludable en temps de pandèmia” en el qual s'ofereixen deu pautes per a la ciutadania amb l'objectiu d'evitar contagis de la Covid19. El document, que pot consultar-se en la pàgina web de l'organisme intermunicipal, ha sigut elaborat per professionals de la salut del departament de la Ribera en col·laboració amb representants d'ajuntaments de l'Horta Sud.

El decàleg pretén reforçar alguns dels missatges més comuns com el de la higiene de mans, l'ús de màscares, la distància de seguretat, l'especial compte amb les persones majors o evitar reunions socials amb més de 6 persones. Però a més, s'ofereix la informació necessària per a evitar la propagació del virus en cas de sospita o contagi confirmat.

En aquest sentit, el decàleg pretén conscienciar que la forma més efectiva de tallar la propagació del virus entre els contactes directes és l'autoaïllament preventiu més enllà de la realització de la PCR que pot fins i tot oferir falsos positius si es realitza massa prompte. Per aquest motiu, s'explica la necessitat de no finalitzar l'aïllament preventiu si s'és contacte estret d'un cas positiu fins i tot tenint una PCR negativa.

Finalment, el “Decàleg per una comarca segura i saludable en temps de pandèmia” destaca la importància de “no fer cas de suposades persones expertes ni difondre rumors ni comentaris sobre possibles persones infectades” amb l'objectiu de no generar una alarma injustificada.

Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz és important la col·laboració entre les autoritats sanitàries i les administracions públiques per a fer arribar el missatge del personal sanitari a tota la ciutadania i d'aquesta manera poder reduir els contagis. “El sistema sanitari està treballant molt i bé en la lluita contra la pandèmia. Hem d'estar coordinats per a aprofitar els nostres canals de comunicació i fer arribar les seues recomanacions a la ciutadania. Tallar la transmissió del virus és responsabilitat de tots”, ha comentat Sanz.

DESCARREGA-HO ACÍ

Documents

#DecàlegAntiCovidHS.pdf