Actualitat
22 de novembre de 2017

Curs d'aparadors per a xicotetes empreses de l'Horta Sud

La Mancomunitat de l'Horta Sud, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha acollit un curs de escaparatismo dirigit al xicotet comerç de la comarca. Prop d'una vintena d'empresàries van participar en el taller de tres hores celebrat aquesta setmana amb una metodologia eminentment pràctica. Entre els objectius del workshop estava aprendre les regles per a crear un aparador que transmeta una imatge moderna i capte l'atenció del vianant; conèixer les noves tendències en colors, materials i elements de decoració; planificar i crear les temàtiques adequades en funció del sector i grandària de l'aparador, així com conèixer els proveïdors als quals comprar el material per a decorar els aparadors. Eixos temàtics bàsics del curs van ser la composició, criteris d'exposició de productes, il·luminació i color, creació d'escenaris ambientals, fases d'execució, planificació i programació, llistat de proveïdors'

El curs, completament gratuït, naix de les sinergies entre dues administracions, la FVMP i l'organisme supramunicipal que presideix Carlos Fernández Bielsa, per a conjuminar esforços i arribar al xicotet comerç. Les persones participants en el taller van valorar l'experiència molt positivament, sobretot de cara a la temporada nadalenca on el consum s'incrementa notablement.

La Mancomunitat té en marxa diferents plans formatius per a incentivar l'ocupació i reactivar l'activitat econòmica comarcal.