Actualitat
26 de novembre de 2020

Constituïda la mesa de treball per a la implantació del projecte europeu “On-off” de prevenció de la violència contra la dona

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha constituït la mesa de treball per a la implantació del projecte europeu “On-off” de prevenció de la violència contra la dona. Conformada per representants dels municipis i de la comarca, la taula planifica l'estratègia d'implantació del projecte. En la primera reunió, que es va plantejar tant presencial com virtualment, van estar presents 27 persones, entre departaments d'igualtat, joventut i professorat dels municipis de la comarca.

El “Projecte On-off” és finançat íntegrament per fons europeus i és el primer programa que rep la Mancomunitat de l'Horta Sud després de la creació de la seua comissió per a assumptes europeus. L'objectiu de la iniciativa és la prevenció de la violència contra la dona en internet mitjançant el desenvolupament de models on i off amb activitats dirigides a conscienciar sobre determinats comportaments en la xarxa i mostrar com a alternativa noves conductes i valors socials positius.

Es pretén involucrar tant a professors i professores d'instituts de Secundària de l'Horta Sud com a joves d'edats compreses entre els 12 i 17 anys. El projecte se centrarà en la violència de gènere cibernètica, ja que és un fenomen nou, especialment estés entre les persones joves, subestimat i poc condemnat també per les persones adultes. Per això, el projecte involucra tant a joves, professorat i a professionals responsables de la seua educació. A més, es desenvoluparà una plataforma en línia, amb materials i tallers, oberta a tota la ciutadania.

En la reunió es van concretar els primers passos a donar, com són la revisió dels materials formatius dels tallers i les enquestes que constitueixen aquesta primera fase d'acció, així com la definició dels centres educatius o grups de joves dels municipis on s'implantarà.

Per al president de la comissió per a assumptes europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud Bartolomé Nofuentes el programa demostra que l'estratègia europea de l'entitat intermunicipal comença a donar els seus fruits amb projectes que ens ajuden a “construir una societat millor”. “Treballant bé a Europa es poden aconseguir projectes tan necessaris com el que estem duent a terme des de la Mancomunitat”, ha explicat Nofuentes.

Per la seua part la presidenta de la comissió d'Igualtat de la Mancomunitat, Maribel Albalat, ha volgut destacar la importància que el programa es dirigisca als més joves. "La igualtat es treballa en tots els àmbits però resulta més transcendent entre els més joves que són els que construiran la societat del futur en la qual esperem que xacres com la violència contra les dones ja no existisquen", ha afegit.