Actualitat
9 d’abril de 2019

Carlos F. Bielsa: “Tenim tot el potencial però necessitem recuperar el Consell Metropolità”

Un fòrum debat l’estratègia comuna de creixement industrial en l’àrea metropolitana de València

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud planteja la recuperació del Consell Metropolità “per a fomentar la col·laboració entre institucions i les sinergies entre poblacions en una de les àrees amb major potencialitat d’Espanya”. Així ho ha assegurat Carlos Fernández Bielsa, en el fòrum creat per la Conselleria d’Economia al Castell d’Alaquàs per a impulsar una visió compartida del desenvolupament industrial de la zona.

Així la ‘Conferència industrial de l’àrea metropolitana de València’ ha reunit alcaldes, empresaris, tècnics i responsables de 60 municipis, per a donar veu i posar en comú les estratègies necessàries pel desenvolupament industrial.

Bielsa, en nom de l’Horta Sud, ha destacat l’ambiciós Pla Estratègic posat en marxa des de la Mancomunitat, així com l’Estudi de Diagnòstic previ “perquè hem de ser capaços d’atraure empreses en àrees d’especialització intel·ligent i sostenible, amb programes de revitalització”.

Entre les línies estratègiques a més, el president i alcalde de Mislata aposta per la millora en el capital humà “a través de formació, foment d’emprenedors o de l’I+D+I comarcal. Cal internacionalitzar els nostres negocis, modernitzar infraestructures, gestores de polígons, o fomentar la mobilitat sostenible i entre territoris”.

El president de la Mancomunitat recorda que l’Horta Sud té molt futur i gran potencialitat donada la seua ubicació estratègica, proximitat a grans serveis, un sòl industrial consolidat (amb 61 polígons industrials), gran diversificació econòmica i social, patrimoni natural i històric, i una estructura financera sòlida.

“Així, el creixement pot ser imparable amb les estratègies clares de reindustrialització, turisme, un sector agroalimentari potent i una aposta clara per la recuperació d’un Consell Metropolità que fomente tot això.”

També l’alcalde de Picanya Josep Almenar, i altres alcaldes de la comarca, han remarcat que hem de treballar units per a “saber on apostar i per on créixer de la millor de les maneres”.