Actualitat
19 de setembre de 2018

Bielsa: ?Volem impulsar amb pas ferm la digitalització dels nostres ajuntaments, cap a la perspectiva 2020?

Arranca el curs ?La Transformación Digital en las Administraciones Locales' de la Mancomunitat Horta Sud

La Mancomunitat de l'Horta Sud acull des de hui un curs, impulsat per la pròpia institució i homologat per l'Institut Valencià d'Adminsitracions Públiques, amb la finalitat de fer un pas ferm cap a la Transformació Digital de les Adminsitraciones Locals.

La taula d'inauguració, en la mateixa seu de la Mancomunitat, ha estat iniciada pel president de la Institució Intermunicipal, Carlos Fernández Bielsa, al costat de la Sotssecretària de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, Zulima Pérez Seguí, i el vicepresident de la Diputació Provincial d'Albacete, Alberto González García.

Bielsa assegura que ?l'objectiu final és fer senzill el complex, fomentar la col·laboració, i crear projectes en els quals tots sumem per una Administració més eficaç, i per tant millor?. El president de la Mancomunitat ha recalcat el seu compromís per la digitalització ?amb tranquil·litat cap a una transició on l'important no és la tecnologia sinó les persones'.

El curs, dirigit a tot tipus de perfils de treballadors públics d'administracions locals ?requereix del compromís de tots, i especialment necessita de la col·laboració entre administracions'. En aquest punt Bielsa ha agraït la implicació des del primer moment del president de la Diputació d'Albacete, ?per obrir-nos les portes al seu projecte Sedipualb@.?

En nom de la institució manxega, el vicepresident de la Diputació, ha destacat els molts punts en comú que els uneix amb les comarques valencianes i ha coincidit en assegurar que ?la cooperació entre administracions és imprescindible en el procés de digitalització, però necessitem als tècnics, que porten tota la vida amb el paper, i la seua implicació?.

La Sotssecretària de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la seua banda, ha afegit que la digitalització hem d'abordar-la -com es planteja en el curs- situant al ciutadà en el centre. ?Les administracions podem ser 100% digitals però si la ciutadania no pot relacionar-se amb nosaltres no serveix de res. Hem de fer-ho tots.?


El curs consta de sis sessions els dies 19 i 26 de setembre, 3, 10, 17 i 23 d'octubre (de 9 a 14 hores), i serà avaluat finalment amb un treball final i exposició d'un pla d'acció per a la millora de serveis.