Actualitat
30 d’octubre de 2015

Bielsa proposa a la Generalitat un pacte comarcal per l'ocupació en l'Horta Sud


  • El president de la Mancomunitat ja s'ha reunit amb la secretària autonòmica d'Economia i Ocupació per a traslladar-li la seua intenció, que pretén consensuar ara amb els agents socials  • La primera trobada s'ha produït esta setmana amb el Fòrum Empresarial de l'Horta Sud, als que els ha demanat la seua implicació en este gran projecte


El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, està traçant el pla estratègic d'esta legislatura i el més ambiciós dels seus objectius serà la revitalització del teixit productiu de la comarca per a dinamitzar la seua economia i crear ocupació, convençut de que este és "el camí més curt per a millorar la vida i el benestar dels veïns i veïnes de l'Horta Sud".

Per a això, s'ha proposat presentar a la Generalitat, als ajuntaments i als agents socials un pacte comarcal "a curt i mitjà termini, amb accions objectius molt concrets i fàcilment avaluables, perquè la ciutadania perceba els resultats des del primer moment". De fet, Bielsa ja li ha traslladat la seua intenció a la secretària autonòmica d'Economia, Sectors Productius i Ocupació, María José Mira, i en les pròximes dates farà el propi amb tots els agents socials, amb els que pretén consensuar una estratègia comuna.

El primer d'estes trobades ha sigut amb els representants del Fòrum Empresarial de l'Horta Sud, amb qui Carlos Fernández Bielsa s'ha reunit esta setmana per a conéixer de primera mà quines són les necessitats reals del sector. El president de la Mancomunitat els ha transmés tot el seu suport i els ha demanat també la seua implicació en este gran projecte, amb l'únic objectiu de  "conseguir entre tots una recuperació econòmica real, en una comarca amb un enorme potencial que hui en dia està desestructurada".

El president de la Mancomunitat està convençut de que el teixit industrial de l'Horta Sud i les xicotetes i mitjanes empreses han de ser "les que tiren del carro en la creació d'ocupació de la comarca" i, per a això, veu "indispensable" el suport de les administracions: "El nostre el tenen i estic convençut de que la Generalitat va a acompanyar-nos en este viatge des del primer minut". Sobre el paper de la institució, Bielsa està disposat que la Mancomunitat "assumisca el seu lideratge per a aconseguir entre tots una comarca forta".

A la reunió amb el Fòrum Empresarial de l'Horta Sud van assistir les associacions empresarials de Silla, representades per José Durán; les de Catarroja, amb Francisco Ródenas; les d'Alaquàs, amb José Ronda; així com el Club de Gerents de Torrent, amb Raquel Taberner, i la Fundació Horta Sud, amb Josep M. Soriano.

A més de parlar del futur pacte, els empresaris van fer entrega al president de la Mancomunitat del "Manifiest per a la recuperació econòmica, industrial i comercial de la comarca", un document on el col·lectiu arreplega els seus punts més importants per a aconseguir la reactivació econòmica de l'Horta Sud.