Actualitat
13 de setembre de 2019

Bielsa: “Estos quatre anys han posat els fonaments del desenvolupament futur de la comarca”

El president destaca que el Plà Estratègic Comarcal aprovat durant la legislatura “és la gran aposta pel progrés de l’Horta Sud”

Torrent, 13 de setembre del 2019

La Mancomunitat de l’Horta Sud va celebrar el plé amb el que es va posar final a la legislatura dirigida per l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa. L’acte va servir per a recopilar totes les accions realitzades durant estos quatre anys, i que en paraules de Bielsa “estem convençuts de que han ajudat a millorar la comarca i les vides dels que l’habitem”. El màxim responsable de la corporació va citar el Plà Estratègic Comarcal com una de les fites de la legislatura. Un ambiciós plà amb 9 objectius i 54 iniciatives “que ajudarà a seure les bases del desenvolupament futur de la comarca i que aposta pel progrés de l’Horta Sud”.

En este temps “s’han paralitzat més de 200 desnonaments, s’ha oferit assessorament a més de 15.000 persones que busquen feina i s’ha avançat en la potenciació de la identitat de l’Horta Sud”, va assegurar el president de la Mancomunitat.

En el plé es va presentar un ampli dossier en el que estan reflectides totes les accions d’esta legislatura, que han abastat els més diversos àmbits, des de la vivenda social o el foment de la ocupació fins la dotació d’equipaments com lectors de microxips canins, ordinadors, equips biosaludables, Punts Violeta contra la violència de gènere, aparells anti ennuegaments per a escolars o desfibril·ladors. Sobre estos últims, Bielsa va afirmar que “hem fet un esforç per a ser una comarca cardioprotegida. No hi ha cap altra comarca a Espanya que estiga més protegida que esta, perquè creguem que no hi ha res més important que salvar vides”.

Altra de las línies mantingudes durant la legislatura ha sigut “reforçar la imatge de l’Horta Sud”. En este sentit, Bielsa va voler destacar iniciatives com el concurs #HortaSudPropdeTu, que segueix actualment en marxa i que “està servint per a promocionar els nostres atractius a traves d’imatges de la comarca que cada setmana es poden vore a les xarxes socials”. Igualment, a través de Joves Punters es va premiar l’iniciativa de diversos emprenedors de la comarca. També en ese sentit s’ha posat en marxa el projecte #SomHortaSud, portat a terme junt a la Fundació Horta Sud.

Bielsa també ha volgut destacar “la reactivació de la col·laboració amb l’Acord Comarcal per l’Ocupació (ACCO), que estava paralitzat”. En l’àmbito laboral, a través d’itineraris de empleabilitat, s’ha donat suport a centenars de persones en risc d’exclusió social, s’han oferit cursos d’alfabetització digital i s’han desenvolupat projectes com l’el·laborat junt a APIP-ACAM, per a “fomentar l’ocupació a través de l’ajuda als nostres majors”.

Finalment, el president també va recordar que “durant este mandat s’ha produït l’eliminació dels fotorojos, molt bé acollida per la població de les localitats en les que estaven instal·lats. Esperem que esta eliminació siga per sempre, perquè un organisme públic com este no deu tindre com a missió la de sancionar als ciutadans”.

Carlos Fernández Bielsa no va voler acomiadar-se sense agrair tot el treball realitzat a l’equip que l’ha acompanyat durant estos quatre anys i tindre un record per a l’ex alcalde de Massanassa, Vicent Pastor, mort el passat mes d’agost.

El pròxim dilluns, 16 de setembre, a les 20 hores, està convocat el plé de constitució en el que es coneixerà la nova presidència de la Mancomunitat de l’Horta Sud.