Actualitat
17 de gener de 2018

Alumnat del conservatori professional de Torrent inicia el cicle d'actuacions de 2018 aquest dissabte a les 18 hores

Els alumnes i alumnes de l'últim curs dels Conservatoris Professionals de Música de Torrent i Catarroja seran els protagonistes del cicle de concerts de música de cambra de 2018 que se celebren en la part superior del Museu Comarcal de L'Horta Sud, com és habitual en els últims anys. Aquest dissabte, a les 18h, els educandos del Conservatori Professional de Música de Torrent dirigits per Enrique Llorens ompliran, una vegada més, l'aforament de la Andana. Es tracta d'un cicle musical de cinc mesos que durarà fins a juny, coincidint amb el final de curs. Més de 200 persones van assistir al cicle del passat any.

Les bandes de música són un element vertebrador de la societat valenciana. Prova d'açò són els més de 40.000 músics que hi ha en la Comunitat. "Per açò, volem que els professionals que es formen en la nostra comarca tinguen un aparador en el Museu Comarcal" ha explicat el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) agrupa 547 societats musicals i les seues respectives escoles de educandos, amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. L'Horta Sud és un exemple del potencial musical valencià.

De gener a juny, el públic assistent podrà gaudir amb la qualitat dels músics que es formen en els conservatoris professionals i les escoles de música de la comarca. Cadascuna de les sessions celebrades està dirigides a veïns de totes les edats en ?La Andana?. Es tracta d'un espai ampli i ventilat, situat en la part superior de l'edifici, que servia fonamentalment per a guardar les collites (garrofes, tabac, gra ...) que servien tant per al autoabastecimiento com per a la comercialització.