Actualitat
28 de juny de 2017

Alcàsser, Xirivella i Massanassa acullen tallers d'ocupació de l'ACCO Horta Sud

Les tècniques i tècnics de ACCO estan impartint cursos gratuïts a Alcàsser, Xirivella i Massanassa aquesta setmana. Es tracta de classes en grups reduïts de fins a 15 persones en els quals es treballen competències transversals -habilitats socials, relació interpersonal, planificació i gestió del temps, presa de decisions, capacitat d'aprenentatge, adaptació al canvi...- i la alfabetització digital per aconseguir una major empleabilitat de les persones aturades, sobretot entre el col·lectiu de persones desocupades de llarga durada. Preparar un currículum i enviament, ús de l'adreça electrònica o un primer contacte amb les xarxes socials mitjançant les quals poden aconseguir treball. Els tallers s'ofereixen en coordinació amb els diferents consistoris de l'Horta Sud i els seus serveis d'AEDL.                Una altra de les línies de treball actual posa l'accent en aquells valors que li donen un valor afegit a l'emprenedorisme, com l'economia circular o l'economia verda. En aquest sentit, estaran treballant aquesta setmana a Paiporta i Alcàsser. El calendari de tallers i xerrades per a aquest trimestre està preparat amb les entitats locals i els agents implicats, estant obert a més peticions, de manera que es donarà cobertura a totes les necessitats de la comarca.

A més, s'ha treballat conjuntament amb la directiva d'empresaris del polígon Mas del Jutge de Torrent per calendaritzar el programa d'assessorament gratuït a empreses. De les pròpies xerrades i tallers estan sorgint noves accions. Així, al municipi de Silla es realitzen visites personalitzades als comerços que se sol·liciten per assessorar-los sobre la situació dels seus negocis, fruit de la col·laboració entre l'AEDL de Silla, l'Associació Empresarial i l'Associació de Comerç local en els tallers Comprovant Comerç Silla.

Tots aquests serveis estaran actius fins al proper mes de setembre treballant per la reactivació de l'ocupació a la comarca. Aquest servei és grupal o individual, depenent de les necessitats i disponibilitat dels usuaris i usuaris, podent sol·licitar-ho directament a la Mancomunitat oa través de les Agències de Desenvolupament Local (ADL) de cada municipi.