Actualitat
18 d’octubre de 2017

Alcaldes i alcadesses afectats per la C3 anuncien mobilitzacions en cas que el Ministeri de Foment no complisca la seua promesa de modernització de la línia en 2017
Els alcaldes i alcadesas dels dotze municipis que comparteixen la C-3, des de Camporrobles fins a Xirivella, s'han reunit en la seu de la Mancomunitat Horta Sud per a consensuar postures i reactivar les reivindicacions de les inversions previstes en la línia C3 dissenyades en els diferents plans estatals, especialment l'execució de les previsions del Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de 2010-2020 el protocol de les quals d'actuació va ser signat pel Govern Valencià i el Ministeri de Foment a l'abril de 2010 i que incloïa l'augment de la freqüència mitjançant la integració i via doble de la línia; la construcció de les estacions contemplades; l'adequació de totes les estacions; integrar en la línia C3 el baixador de les Cuevas d'Utiel i l'estació de Camporrobles; que es restablisca el servei de baixador a Setaigües; intermodalidad amb la xarxa de metro; que es realitze la inversió necessària per a millorar la infraestructura ferroviària que permeta reduir els temps dels trajectes, especialment des de Bunyol fins a Camporrobles; millorar l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda i l'obtenció de la certificació UNE-EN 13816 (Qualitat en el servei de transport Públic de viatgers). I, principalment, que el Ministeri de Foment duga a terme l'electrificació de la línia del tram València-Bunyol.
A la reunió, convocada pel president de la Comissió de Mobilitat de la Mancomunitat Horta Sud, Michel Montaner, van assistir també el Director General d'Administració Local, Toni Such, el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, i representants de diferents associacions de la Plataforma pel transport públic.
Els munícipes queden a l'espera de conèixer si el pla per a electrificar la línia des de Bunyol a València en 2017 està inclòs en les inversions anunciades pel Ministeri de Foment, abans de convocar mobilitzacions. En cas de no estar contemplat, es manifestaran a Madrid per a reivindicar aquesta infraestructura vital per a les seues poblacions.
El president de la Comissió de Mobilitat de la Mancomunitat Horta Sud i exalcalde de Xirivella, Michel Montaner, que va impulsar el manifest conjunt de tots els pobles, ha recordat que en la reunió mantinguda pels mandataris a Madrid al febrer de 2016, els responsables del Ministeri de Foment van adquirir el compromís de reprendre les obres de connexió amb el centre de València -els edils havien amenaçat amb manifestar-se en la Castellana- i, de fet, ho van culminar al juny de 2016. No obstant açò, va haver-hi un altre gran compromís que va adquirir Foment i que era, precisament, reprendre el pla per a electrificar la línia des de Bunyol a València en 2017. Aquesta inversió permetrà tenir trens menys contaminants, més ràpids i amb major freqüència, per a pal·liar el deficient servei que ara presta la línia.
A més, han consensuat elevar a moció en els diferents consistoris les peticions al Ministeri de Foment i sol·licitar una reunió urgent amb la Delegació de Govern.