Actualitat
6 de juny de 2018

32 persones troben treball a l'Horta Sud en la primera fase de l'ACCO 2018

Arranca el segon torn del projecte d'inserció laboral, obert a nous usuaris, ?per a generar oportunitats i ocupació?

l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO), de la Mancomunitat de l'Horta Sud presidida per Carlos Fernández Bielsa, ha format ja en la seua primera fase a 144 persones en el present exercici. l'equip de professionals de l'ACCO es marcà l'objectiu d'ajudar a afrontar un procés de selecció amb èxit. Actualment, de fet, al menys 32 usuaris han trobat ocupació gràcies als tallers oferits per este programa impulsat per la Mancomunitat de l'Horta Sud, junt al Servef, la Generalitat i el Ministeri d'Ocupació.

A més, 10 persones es troben en procés de contractació y 3 en cursos formatius per continuar en la tasca a la comarca de l'Horta Sud.

El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, valora positivament les dades aconseguides en tan sols dos mesos perquè ?Precisament per a això estan les administracions, per a solucionar problemes i generar noves oportunitats d'ocupació per als ciutadans'.

Dels 144 usuaris que es troben de nou treballant, 55 han sigut homes i 89 dones. Per edats, el 23?36% han estat menors de 30 anys. El 27?01% tenen entre 30 i 44, i el 10?22% es troven entre els 56 i els 65 anys. Sent la majoria entre 45 i 55 anys amb un 40?15% dels participants.

13 localitats de la comarca de l'Horta Sud s'han sumat a esta primera ronda de l'oferta formativa pel foment de la inserció laboral ?Alcàsser, Picassent, Torrent, Barri del Crist, Massanassa, Alfafar, Picanya, Mislata, Catarroja, Beniparrell, Aldaia, Sedaví, Xirivella i Paiporta-. La segona fase ja ha començat amb les primeres sessions explicatives.

Es tracta de tallers totalment gratuïts per als ajuntaments i usuaris en un projecte que la Mancomunitat de l'Horta Sud va posar en marxa al febrer de 2017 fins el 30 de setembre de 2018. Un equip de 13 professionals donen un servici més actiu enguany amb diverses vies de treball: la inserció laboral, i l'emprenedurisme i avaluació d'empreses.