Actualitat
25 de gener de 2019

17 lectors de microxips per a la Mancomunitat de l'Horta Sud

El Col.legi de Veterinaris dóna els lectors per a ajudar els ajuntaments en la identificació d'animals

La Mancomunitat Horta Sud rep la donació d'un total de 17 lectors de microxips per a la identificació d'animals de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València perquè els ajuntaments, i especialment la Policia Local, disposen d'eines per a la ubicació de mascotes i animals extraviats.

Així, la vicepresidenta de la Mancomunitat, i alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, va ser l'encarregada de la recollida a les mans del vocal de la secció tècnica i científica de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València, Santiago Peris. Després de la signatura del conveni, tots dos es van comprometre a seguir en contacte i treballant pel benestar animal.

L'objectiu de la Mancomunitat ara és adquirir nous equipaments per a finalment realitzar una cessió als 20 ajuntaments de la comarca i que disposen així de mitjans d'identificació automàtica dels animals.

17 Lectors de microxips

El dispositiu, fabricat íntegrament a Espanya, disposa de característiques que faciliten la seua utilització com a pantalla de gran grandària i alt contrast o memòria per a emmagatzemar les lectures realitzades.

El lector F1 permet la lectura de microxips HDX i FDX-B, segons les normes ISO 11784/5. És el més xicotet i lleuger, capaç de llegir tots els microxips ISO. Disposa d'un led d'alta lluminositat que permet al veterinari realitzar diferents exàmens oculars. Inclou una bateria interna de Liti, recarregable a través del port USB de qualsevol PC, i permet la visualització de l'últim microxip llegit, encara que el lector s'haja apagat després de la lectura. Mostra en pantalla els 23 dígits de l'identificador electrònic.

Felixcan està certificada en Sistema de Gestió de Qualitat segons ISO 9001, Sistema de Gestió Mediambiental segons ISO 14001, i IQNet, concedits per al ?Disseny, Producció i Comercialització de Sistemes d'Identificació Electrònica Animal'. Compta amb el codi de fabricant ICAR 941 i 953 i ha signat el seu codi de conducta per a identificació electrònica animal.