Actualitat
12 de juliol de 2018

125 negocis de l'Horta Sud beneficiats per l'assessorament especialitzat de la Mancomunitat

Solament en 2018, els tècnics de l'ACCO han realitzat 270 assessoraments en negocis de la comarca

L'Acord Comarcal per la Creació d'Ocupació (ACCO) de la Mancomunitat de l'Horta Sud, ofereix per segon any un servei d'assessorament de negocis en la comarca per a garantir la continuïtat dels negocis i els seus llocs de treball. És el denominat Checking Negoci a través del qual autònoms, comerços, pimes, microempreses'o qualsevol tipus de negoci pot rebre assessorament sense cap cost ni compromís.

Així l'ACCO, i la seua Unitat de Desenvolupament i Creixement Empresarial, es va reunir el passat mes de març amb els ajuntaments, per poder arribar a través d'ells fins als negocis possiblement vulnerables o amb necessitats. Una vegada interessats, es va començar a treballar concertant cites amb el tècnic que es desplaça fins a la seu del negoci per a iniciar l'avaluació de risc.

Per tal de detectar la salut del negoci s'analitza el compte de resultats, el balanç, les rendibilitats i la tresoreria, i finalment de catalogarà entre quatre nivells de risc:


  • Baix: el negoci funciona bé, amb resultats positius


  • Mitjà: els resultats són positius però ajustats


  • Alt: hi ha pèrdues però, amb ajustos, serien salvables


  • Molt alt: amb pèrdues i lluny del llindar de la rendibilitat, o a la vora del tancament


A partir d'ací es treballa en la detecció de les errades del negoci i es passa a la proposta d'accions per a intentar solucionar-les. En les empreses en risc alt o molt alt de fet, es realitza un seguiment a mitjà termini per a observar l'evolució o canviar d'estratègia. Les sessions poden perllongar-se el temps que siga necessari.

Enguany s'han aconseguit resultats positius, amb 125 negocis assessorats en la comarca, alguns d'ells repetint la demanda del servei ja oferit el passat any.
Un 27?8% de les sol·licituds de revisió mèdica són S.L., un 58?7% són autònoms i un 13?5% són comunitats de béns. La majoria de negocis auxiliats tenen més de 5 anys i amb empresaris majors de 30 anys i estudis secundaris.
Un assessorament oferit per la Mancomunitat de l'Horta Sud del que depenen actualment més de 300 llocs de treball.