Actualidad
19 enero de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud presenta per primera vegada l’oferta turística de la comarca a la Fira Internacional de Turisme (FITUR)

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha presentat per primera vegada la seua oferta i estratègia turística a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que s’està celebrant a Madrid. L’entitat supramunicipal participa per primera vegada en este esdeveniment, el qual es considera com un dels aparadors internacionals més importants del sector turístic mundial.

La primera participació de la Mancomunitat de l’Horta Sud a FITUR ha tingut lloc este matí a l’estand de València Turisme, de la Diputació de València, amb una presentació de l’oferta i estratègia turística duta a terme en els últims anys. La presentació l’ha realitzada el president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes, que ha repassat les últimes actuacions de l’entitat comarcal en matèria turística. A més, el també alcalde de Sedaví, ha realitzat un recorregut per la comarca exposant municipi per municipi tot el potencial turístic de l’Horta Sud. La presentació ha finalitzat amb la visualització del reportatge de promoció turística #PropDeTu amb el qual es mostra l’enorme potencial turístic de la comarca.

El president de la Mancomunitat també ha volgut agrair l’oferta de València Turisme de la Diputació de València: «Volem agrair a la Diputació de València la invitació a formar part d’este gran esdeveniment que és per a nosaltres una oportunitat de seguir treballant pel turisme de la nostra comarca i convertir-lo en motor econòmic dels nostres municipis».

Amb la participació a FITUR, l’entitat supramunicipal seguix apostant per potenciar la seua marca turística, com porta fent des de fa anys. En 2020, va presentar el vídeo promocional que ara ha pogut exposar a FITUR. En 2021, va exhibir quatre rutes turístiques per la comarca amb l’objectiu de fomentar el coneixement del patrimoni històric, cultural i natural. 

Enguany, la Mancomunitat ha presentat el Pla estratègic de turisme que establix un diagnòstic de la realitat turística de la comarca. El pla es va estrenar a Brussel·les amb una exposició sobre la història i la cultura de la comarca, amb motiu de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, on es van exposar les singularitats dels municipis de l’Horta Sud.

Recentment s’ha firmat, amb la Diputació de València i la Generalitat, un Pla de dinamització i governança que assegura una inversió de prop d’un milió d’euros per als pròxims tres anys, amb el qual es posaran en marxa accions en matèria turística a la comarca. A més, la Mancomunitat de l’Horta Sud treballa per aconseguir la qualificació de Destí Turístic Intel·ligent.