Actualidad
1 junio de 2022

Aldaia acollirà este dissabte la tercera edició de la Trobada d'escoles de pilota valenciana de l'Horta Sud

La Federació de Pilota Valenciana ha presentat este matí en la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud la tercera edició de la Trobada d'escoles de pilota valenciana de l'Horta Sud que es celebrarà el pròxim dissabte 4 de juny a partir de les 9.00 h en Aldaia. La cita comptarà amb més de 150 participants de totes les categories, tant xiquets com xiquetes. A l’acte han assistit el president de la Mancomunitat, José Cabanes, el regidor d'Aldaia, Jesús Valero, i Paco Alós de Caixa Popular, a més del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán.

Un total de 14 escoles i clubs de pilota han confirmat la seua presència. Entre elles les de Picanya, Beniparrell, Alcàsser, Quart de Poblet, Aldaia, Manises i Torrent de la comarca de l'Horta Sud. També participaran València-Tamborí, l’Eliana, Godella, Moncada, Bicorp i Moixent.

Es jugarà a les modalitats de raspall i frontó i els escenaris de joc estaran al Poliesportiu (carrer, frontó i pavelló), així com a alguns carrers del centre històric, on s´habilitaran 10 canxes de joc. Les categories que hi seran presents seran les de prebenjamins, benjamins, alevins, infantils, cadets, juvenils i sènior.

Per al president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Josep Cabanes, és una "alegria" poder recuperar este esdeveniment després de dos anys de no poder celebrar-ho per la pandèmia. A més, va agrair la participació de les escoles de pilota de la comarca i va remarcar la importància del suport de les administracions públiques a l'esport de la pilota valenciana. "Hem d'estar al costat de la nostra cultura i les nostres tradicions i de les nostres arrels", ha afegit.

“És fonamental que mantinga'm les nostres tradicions amb activitats com estes en les que la pilota agafa tanta força en les nostres localitats”, ha assegurat Cabanes. Per la seua part, Valero ha destacat la satisfacció "perquè Aldaia recupere la pilota i més en els seus carrers, com fa molts anys succeïa en altra època". Des de l'ajuntament s'està treballant de valent per recuperar la pilota valenciana, i aquesta trobada suposa un revulsiu.

Paco Alós, per la seua part, ha destacat que aquesta tercera trobada va a suposar un punt d'inflexió en aquelles poblacions que no tenen club de pilota. "Vull agrair especialment el treball a la Federació pel seu treball de potenciació de la pilota valenciana, sense ell, aquesta trobada no hi seria possible".

El president de la Federació de Pilota Valenciana ha manifestat que una Trobada com aquesta, “la de la Mancomunitat de l'Horta Sud, és molt important perquè portem la pilota als carrers del poble, perquè d'aquesta manera la gent s'acosta a la pilota. Traure la pilota dels carrers artificials i dels trinquets, ens acosta més a la ciutadania i és fonamental perquè continuem en la tasca de promoció de la pilota".

És la tercera edició d'aquestes trobades patrocinades per la Mancomunitat de l'Horta Sud. Les dos edicions anteriors, 2018 i 2019, es varen celebrar en Alcàsser. Després de dos anys d'aturada per la pandèmia es reprèn aquesta festa de la pilota valenciana en la comarca, en aquesta ocasió en la localitat d'Aldaia.