Actualidad
30 noviembre de 2017

A la rica xocolata torrentina

El taller familiar, amb places limitades, serà el 9 de desembre prèvia reserva de plaça en el telèfon del Museu

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March és un centre de conservació, difusió, recerca i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, sobre la base d'aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d'identitat. Un d'aquestos trets d'identitat comarcal i, especialment, de la seua capital ?Torrent- és la fabricació de xocolata artesanal. Encara que hui dia no siga una activitat econòmica principal, la capital de l'Horta Sud ha tingut una rica tradició xocolatera. Des que a mitjan segle XIX van sorgir les dues primeres indústries familiars xocolateres. A la fi d'aquest segle ja hi havia mig centenar de famílies torrentinas dedicades a aquesta indústria.

Per aquest motiu, la direcció del museu ha organitzat una taller de fabricació artesanal de barres de xocolata, per al pròxim 9 de desembre, seguint la manera tradicional torrentina i aprofitant els objectes de la col·lecció del museu. Els participants podran elaborar la seua pròpia barrita, així com degustar diferents sabors. El taller és gratuït, prèvia reserva de plaça en el telèfon del Museu.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March és un centre de conservació, difusió, recerca i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, sobre la base d'aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d'identitat.

El museu es troba instal·lat a casa de l'Estudiant de Boqueta de Torrent, una antiga casa de pagesos construïda durant la primera dècada del segle XX, situada en el carrer Mare de Déu de l?Olivar, 30. La visita a l'exposició permanent ens permet conèixer les formes de vida d'una família de la comarca que, com era freqüent en el context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenia els seus recursos del treball de la terra. La visita es pot completar amb altres activitats que periòdicament ofereix el museu relacionades amb un coneixement directe del territori i d'alguns aspectes més concrets que aprofundeixen sobre els continguts de l'exposició permanent.