Actualitat
25 de febrer de 2015

Èxit de participació amb més de 450 veïns de l'Horta en la Trobada pel Desenvolupament de la Comarca

Durant tot el dia Torrent es convertix en el centre neuràlgic de la formació i el foment de l'ocupació

Esta fira compta amb una completa zona de networking on els assistents estan coneixent les tendències empresarials i la noves formes de contractació, a més de tindre la possibilitat d'entrar en les bosses de treball de les empreses participants

Més de 450 veïns testifiquen l'èxit de la Trobada pel Desenvolupament de la Comarca, organitzat per la Mancomunitat de l'Horta Sud i l'Ajuntament de Torrent, i que s'està desenrotllant en l'Edifici Metre de Torrent durant la jornada de hui amb la participació d'empreses, demandants d'ocupació, tècnics municipals, experts en turisme i agricultura i institucions.
Es tracta d'un fòrum centrat en el foment de l'ocupació, des de diferents àmbits d'actuació claus, com són l'emprendedurisme, la motivació a l'hora de buscar ocupació, sense deixar de costat el sector turístic i agrícola de la comarca, així com la sostenibilitat mediambiental.
La Presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Soledad Ramón, ha inaugurat esta trobada acompanyada de la directora general de Comerç i Consum, Silvia Ordiñaga, i de l'Alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado. La Pesidenta ha fet especial menció de la motivació dels desocupats, ja que "vivim un moment molt dur, cruel per a moltes famílies, i fer un pas més resulta a vegades molt complicat". En este sentit, Soledad Ramón ha destacat que esta trobada és el passador a un treball continu realitzat des de la Mancomunitat, que busca "poner a l'abast de tots els veïns les ferramentes necessàries per a poder afrontar la situació econòmica actual amb seguretat i valentia, com és el cas com és el cas d'esta trobada on volem que isqueu tots d'ací amb la idea clara de què sí es pot, amb optimisme i dient Jo puc fer-ho".
L'esdeveniment ha comptat amb la presència d'alcaldes i regidors de la comarca, representants del sector empresarial i comercial i de la coordinadora del Punt d'Informació Empresarial de la Cambra de Comerç de València, Inmaculada Carbonell Navarro.
?Cree, Crea, Camina" ha sigut la primera ponència, de la mà de l'escriptora i formadora Celia Domínguez, la qual ha destacat la importància de mantindre la confiança en un mateix i de l'actualització formativa constant per a poder trobar una ocupació estable ajustat a les nostres qualitats professionals. Durant tota la jornada diferents representants institucionals i experts estan desenrotllant diferents xarrades temàtiques i tallers de treball dirigits a la motivació de les persones desocupades.
Amb estes conferències, els experts donen llum a les diferents opcions de negoci existents en la comarca, així com els recursos tecnològics i administratius existents per a facilitar la busca d'ocupació i l'emprendiment.
Així mateix, la trobada compta també amb una àmplia zona de networking, en la que un total de 20 empreses, institucions i persones a la recerca activa d'ocupació entren en contacte per un objectiu final: trobar una oportunitat de treball ajustada al perfil professional dels desocupats. Un total de 29 ponents, experts en economia, emprendimiento, formació i ocupació, participen en els diferents espais dedicats a cada una de les temàtiques existents.
Un total de 29 ponents, experts en economia, emprendimento, formació i ocupació, participen en els diferents espais dedicats a les temàtiques existents. La marca personal, les xarxes de contactes i la busca d'ocupació 2.0 s'han tractat en la sessió "Nou mercat laboral: desenvolupament personal i profesional", alhora que la ponència "Turisme sostenible com a ferramenta de desenvolupament territorial i d'ocupació" s'ha centrat a explorar les possibilitats ocupacionals de l'ecoturisme, una modalitat en auge en la comarca.
L'àmbit de l'agricultura, un dels sectors clau de la comarca, s'ha abordat este matí a través de "Retos i futur de l'agricultura en la Comarca de l'Horta Sud" Esta vesprada la Trobada dedica especial atenció a l'emprenedor com a figura fonamental en la millora de l'economia local, amb "Emprendedores i negocis amb noves actitudes", i el sector comercial estarà representat en la xarrada titulada "Estrategies per a impulsar les vendes amb el meu millor actiu, el client".
La companyia de Teatre Playback Inestable serà l'encarregada de posar un calorós i innovador final a esta Trobada, representant de forma visual el resum del que està sent esta jornada, una trobada per a l'aprenentatge, l'emprendimiento i l'ocupació.