Actualitat
24 de juliol de 2017

Empresaris, sindicats i usuaris valoren positivament la implantació de l'ACCO a l'Horta Sud

La comissió permanent del Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) a l'Horta Sud s'ha reunit per avaluar els dos primers mesos d'implantació de les diferents línies d'actuació, quan es compleix l'equador del programa. A la seu de la Mancomunitat Horta Sud, situada a Torrent, es van reunir representants dels sindicats CCOO i UGT; entitats empresarials que formen part del projecte des de la seva fundació, com el Club de Gerents de Torrent; la responsable de programes de la Mancomunitat; l'Agent de Desenvolupament Comarcal i les persones que han dut a terme les diferents línies d'actuació, 13 tècnics i tècniques amb perfils professionals diferents, que estan treballant fins a finals de setembre a la reactivació de l'ocupació a la comarca. A la reunió també es va convidar a les AODL de la comarca, assistint les  representants dels municipis de Massanassa, Torrent i Xirivella.

Per al president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, "és molt important que aquest organisme haja propiciat un diàleg constant entre els actors socials que ens ha permés incidir en els sectors econòmics més importants de la comarca per ajudar a la creació de nous llocs de treball".

En la línia d'assessorament empresarial s'han atés a 26 empresaris/autònoms d'Alaquàs, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Quart de Poblet, Silla i Torrent en coordinació amb associacions com CAdA (Alaquàs), AESI (Silla), Associació d'empresaris del Polígon Mas del Jutge (Torrent) i empresaris d'Alcàsser. El treball s'ha consolidat de manera que s'atenen consultes a Quart de Poblet, els divendres, i en l'Agrupació Comarcal d'Empresaris (ACE) situada a Alaquàs, els dimarts.

Pel que fa a la línia d'economia sostenible per a emprenedors, s'han atés a 15 empreses ja creades interessades a aplicar aquestes polítiques i a 8 projectes de nova creació. Aquestes 23 actuacions s'han desenvolupat a Xirivella, Sedaví, Alfafar, Quart de Poblet i Massanassa. Aquest eix d'actuació té atenció presencial els dimecres al Centre d'Ocupació i Desenvolupament de Quart de Poblet.

Finalment, els tallers de competències transversals i d'alfabetització digital han format ja a 178 persones. Es tracta d'aturades de llarga durada de la comarca que han ampliat la formació per incrementar la seua ocupabilitat. Els tallers han tingut lloc en 16 dels 20 municipis que conformen l'Horta Sud - Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella. Tan sols en 4 municipis no s'han pogut dur a terme en aquesta primera fase, en tres localitats per motius de logística (Beniparrell, Lloc Nou de la Corona i Manises) i a Picassent per sol·licitar-fora de termini.

De les 226 persones preinscrites en els tallers, un 73% ha assistit i completat el curs. La valoració ha estat molt positiva per totes les parts, amb una demanda d'ampliació dels cursos d'alfabetització digital i l'establiment de diferents nivells, iniciació i perfeccionament, per a properes edicions.