Actualitat
10 d'abril de 2014

Centenars de veïns de la comarca participen en la primera Fira d'Agricultura Ecològica organitzada per la Mancomunitat

Després de l'èxit aconseguit en la primera sessió, l'acció es repetirà el primer dissabte de cada mes dins del pla previst de dinamització del producte local. 


Presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal de L'Horta Sud

Ara més que mai, els pobles de la nostra comarca necessiten ajuda per seguir oferint els millors serveis a tots els seus veïns i veïnes. En aquest moment de crisi econòmica, les grans inversions i infraestructures van quedant de costat, per prioritzar abans de res l'atenció i el manteniment dels serveis al ciutadà, una *atenciónque en molts casos resulta impossible portar endavant en solitari.

La Mancomunitat aposta aquest any per la dinamització de l'agricultura de la comarca amb accions com la del passat dissabte, on centenars de veïns de localitats com Paiporta, Picanya, Xirivella, Aldaia, Alaquàs o Benetússer, entre unes altres, van tenir l'oportunitat de comprar productes ecològics de qualitat provinents de petits productors.

Al llarg de tot el matí, el Centre Ambiental del Vedat de Torrent, un recurs de l'Ajuntament de Torrent, va acollir aquesta primera edició de la Fira d'Agricultura Ecològica de la Mancomunitat amb tallers relacionats amb l'agricultura i llocs de venda on diferents productors van oferir una gran varietat de productes ecològics de qualitat i derivats des d'hortalisses, pa artesanal, va venir ecològic, oli d'oliva, mel o iogurts naturals, fins a productes com a cosmètics, flors o *planters.

Després de la gran afluència de públic assistent en la primera edició, la Mancomunitat va a seguir organitzant aquesta fira el primer dissabte de cada mes, previsiblement fins a juny de 2015. La propera cita tindrà lloc el dissabte, 3 de maig, de nou en el Centre Ambiental El Vedat, de 10 a 14 hores. Així mateix, aquesta fira pensada per gaudir-la en família explicarà també en totes les sessions amb activitats i tallers gratuïts per a l'entreteniment dels més petits.

Tal com assegura la Presidenta, Soledad Ramón, ?aquesta fira és la primera de les accions que la *Mancomunitat engega aquest any per fomentar l'agricultura local, una de les línies estratègiques a seguir dins del Pla Comarcal de Desenvolupament Sostenible iniciat aquest exercici, i que pretén millorar la situació econòmica de la comarca?. A part de posar en valor la compra de productes ecològics per part dels veïns de l'Horta Sud, ?aquesta fira deu també servir-nos per conscienciar i sensibilitzar a la població sobre la importància de comprar en el comerç local per millorar l'economia de la comarca?, afegeix la Presidenta.